Uoči izbora za Nadzorni odbor sindikati INA-e razmjenjuju optužbe

KONKURENTSKI sindikati u Ini, dva dana uoči izbora za predstavnika radnika u Nadzornom odboru (NO) Ine međusobno se optužuju za blokiranje izbora radničkog predstavnika u NO i razilaze oko prijedloga povoljnijeg otkupa dionica.

Sindikat Ine i naftnog gospodarstva (SING) odbacio je danas optužbe Sindikata zaposlenika Ine i društava Ine - INAŠ i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN) da je njegov prijedlog štetan i nepovoljan po radnike.

Predsjednik SING-a Božo Mikuš tvrdi da je njegov prijedlog ostvarivanja prava na dionice Ine za sadašnje i bivše radnike tri puta povoljniji jer bi dionice nominalne vrijednosti 10.000 eura stajale 3.950 eura, dok bi po prijedlogu INAŠ-a i EKN-a te dionice stajale 11.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SING smatra da sedam posto dionica Ine osiguranih za radnike Ine neće biti dovoljno, iako još nije utvrđen broj sadašnjih i bivših radnika i umirovljenika koji imaju pravo na otkup dionica po povoljnijim uvjetima.

Po njihovim procjenama, dionica bi bilo dovoljno samo za 8.400 radnika, ako bi svi iskoristili mogućnost otkupa dionica u nominalnoj vrijednosti od 10.000 eura, dok je broj polagatelja prava na otkup dionica puno veći.

SING također tvrdi da su INAŠ i EKN glavni krivci što u Ini radnici već tri godine nemaju svojeg predstavnika u NO jer su do 2003. odbijali SING-ove inicijative za izbor radničkog predstavnika.

Mikuš tvrdi da su druga dva sindikata htjeli imenovati radničkog predstavnika u NO dok je SING ustrajao na zakonu, odnosno biranju predstavnika na izborima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara