Usuglašen kolektivni ugovor za zaposlene u Domu za starije osobe "Park"

Pregovarački odbori Novog sindikata i zagrebačkog Gradskog poglavarstva usuglasili su sadržaj Kolektivnog ugovora (KU) za zaposlene u Domu za starije i nemoćne osobe "Park" u Zagrebu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare toga sindikata.

Zaposleni u "Parku", koji dosad nisu imali KU, dobit će radno-pravni status kao ostali djelatnici u socijalnoj skrbi, napomenuo je glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

Plaće za 52 zaposlenih će retroaktivno od 1. siječnja porasti ukupno 7,4 posto, djelom zbog rasta osnovice na 4.414 kuna, a djelom zbog povećanja koeficijenata. Prosječna plaća u Domu trenutno iznosi oko 3.500 kuna.

Osim toga, dogovorena je isplata božićnice, uskrsnice i regresa od po 800 kuna, te dara za djecu i dara u naravi od po 400 kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

KU-om je utvrđeno da djelatnici za obavljanje istoga rada iste kvalitete primaju jednake plaće, bez obzira na stručnu spremu, što propisuje i konvencija Međunarodne organizacije rada, dodao je Kiš.

KU između Grada zagreba, koji je vlasnik "Parka", i predstavnika Novog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara, čiji su članovi sudjelovali u radu sindikalnog pregovaračkog odbora, trebao bi biti potpisan do kraja ožujka.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara