VATIKAN ZA VEĆU ULOGU UN-A U BORBI PROTIV TERORIZMA

Vatikan je uputio novi poziv za "veće uključivanje svih državnih i međunarodnih organizacija u borbu protiv terorizma", a taj apel u ima Vatikana uputio je u četvrtak kardinal Renato Martino, predsjednik Papinskog vijeća za pravdu i mir na margini savjetovanja o ljudskim pravima koje se održava u Papinskom učilištu Regina Apostolorum u Rimu.

Papa je rekao da je potrebno "pokrenuti sve moguće akcije za eliminiranje terorizma, te je kazao kako za uklanjanje terorističkog zla treba ići na izvorišta, ukloniti uzroke. Za otkrivanje neke bolesti liječnici istražuju njezine uzroke, a terorizam je užasna bolest čovječanstva", rekao je kardinal Renato Martino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glede iračke situacije, kardinal Martino je kazao kako je "Papa od početka molio da intervenira UN". U poruci mira Papa, "daleko od primisli da bude pacifistom, priznao je pravo i potrebu vojne intervencije u legitimnoj obrani napadnute države i priznao je Vijeću sigurnosti UN nadležnost u određivanju kada je potrebno vojno intervenirati, u situacijama nepravde ili genocida. To je govorio prije, za vrijeme i poslije rata", rekao je Martino. On je dodao kako je Ivan Pavao II. ukazao i na potrebu reformiranja UN-a kako bi mogao odgovoriti na sadašnje potrebe.

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara