Vesna Škare-Ožbolt o odbijenici haaškog suda za generale Markača i Čermaka

MINISTRICA pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt uoči večerašnje izvanredne izborne skupštine Demokratskog centra Vukovarskosrijemske županije izjavila je novinarima kako je Ministarstvo pravosuđa načelno izrazilo žaljenje zbog odluke Haaškog suda koji je odbio zahtjeve umirovljenih generala Mladena Markača i Ivana Čermaka za privremenim puštanjem na slobodu prije nego razgovaraju s tužiteljstvom.

Činimo sve što je potrebno da bi se počeo pobijati neprihvatljiv sadržaj njihovih optužnica, rekla je, dodavši kako je "jedno dobra suradnja s Haaškim sudom, a posve drugo sadržaj stvarnih optužnica".

Po njezinim riječima jamstva koja je u ime Vlade dala Haaškom sudu u svezi s Markačem i Čermakom nisu došla u pitanje "pa ni takvom odlukom suda, koja je zasigurno privremena".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Škare-Ožbolt također je rekla kako će se, čim se obavi razgovor s haaškom tužiteljicom, moći ponovno pokrenuti zahtjev za puštanjem Markača i Čermaka da se brane sa slobode.

"Možemo očekivati da bi za mjesec i pol dana ti razgovori mogli biti gotovi i oni bi se nakon toga vratili kući", izjavila je Vesna Škare-Ožbolt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara