VIDEO Egipatski general na svom Facebook profilu objavio kandidaturu za predsjednika

VIDEO Egipatski general na svom Facebook profilu  objavio kandidaturu za predsjednika

Foto:

NAKON što je aktualni egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi (63) najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima u ožujku ove godine, isto je u subotu učinio i general Sami Anan (69), bivši zapovjednik vrhovnog stožera oružanih snaga.

U video poruci na svom Facebook profilu Sami Anan je rekao da će se kandidirati na predsjedničkim izborima da bi spasio Egipat od pogrešnih politika te je pozvao državne institucije i vojsku da ne zauzimaju ničiju stranu, odnosno da budu neutralni prema svim kandidatima.Aktualni predsjednik Abdel Fattah al-Sisi najavio je kandidaturu na predsjedničkim izborima dan ranije, u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samija Anana je 2012. godine umirovio Mohamed Mursi, prvi demokratski izabrani predsjednika Egipta koji je došao na vlast nakon 30-godišnje vladavine Hosnija Mubaraka. No Mursi je kratko bio predsjednik, od lipnja 2012. do srpnja 2013., kada je svrgnut vojnim udarom pod vodstvom generala Al-Sisija, sadašnjeg predsjednika Egipta.

 Al-Sisi je izabran za predsjednika Egipta na izborima 2014. i zemlju vodi čvrstom rukom.

Ovo će biti treći predsjednički izbori otkad je 2011. u narodnoj pobuni svrgnut režim Hosnija Mubaraka. Kandidature za predsjedničke izbore trebaju biti podnijete od 20. do 29. siječnja. Prvi krug izbora održat će se od 26. do 28. ožujka, a drugi, ako bude potrebno, od 24. do 26. travnja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara