VIDEO Incident na promociji Sanaderove knjige u Splitu, HDZ-ovac novinarima: "Idite u pičku materinu"

VIDEO Incident na promociji Sanaderove knjige u Splitu, HDZ-ovac novinarima: "Idite u pičku materinu"

UZ JAKO malo HDZ-ovaca, moglo ih se nabrojiti na prste jedne ruke, bivši šef stranke i hrvatske vlade Ivo Sanader promovirao je svoju knjigu u splitskom hotelu Park. 

Jedan od malobrojnih HDZ-ovaca bio je vjerni prijatelj Jerko Rošin. A gdje su kolege, pitali smo ga. Trebali bi njih pitati gdje su, uzvratio je Rošin, koji je održao i govor prije no što je mikrofon uzeo Ivo Sanader. Okupio se građanski Split, konstatirao je Rošin.

Udžbenik o političkom zanatu

"Ovo je udžbenik o političkom zanatu, koji ukazuje na stvari koje ljudi uopće ne primjećuju ili imaju drugu percepciju. Javnost ne zna iščitati ta događanja, zato je ova knjiga vrlo vrijedna. Četiri su teme, a okvir je detuđmanizacija. Napadala ga je i desnica i ljevica kao dokaz da Tuđman nije bio u redu, a on samo kaže da je nastavak Tuđmana u novim okolnostima i da se ne radi o detuđmanizaciji. Puno stvari za koje su ga optuživali već je radio Tuđman pa bi onda ispalo da je Tuđman sam sebe detuđmanizirao", kazao nam je Rošin. 

Poljak: Daj makni se, idi u pičku materinu

"Trebalo je imati građanske hrabrosti za pojaviti se ovdje večeras", poručio je Sanader okupljenima. U prvom redu bio je brat don Vinko, uz njega Ante Nosić, jedan od istaknutijih veterana HDZ-a, a u sasvim posljednjem redu poduzetnik Juroslav Buljubašić i bivši organizacijski tajnik HDZ-a Siniša Poljak, koji je dosta nervozno reagirao vidjevši objektive.

"Daj makni se, idi u pičku materinu", bio je dosta konkretan Poljak, kojeg je Sanader 2005. godine smijenio iz Nadzornog odbora Brodosplita nakon što je izbila afera Wessels. Sanader je kazao da nisu prijatelji i da je Poljak odletio jer je nesposoban. Nervoznog Poljaka uspio je primiriti Buljubašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba protiv kultiviranog neznanja

Zaiskrilo je u publici i nešto prije toga. Dok je glavni urednik Večernjeg Dražen Klarić govorio o detuđmanizaciji, digao se postariji gospodin koji šeta od skupa do skupa, od Turske kule, preko prosvjeda protiv Frljića do Keruma. Sada je htio nešto pojasniti o Tuđmanu, ali nisu mu dali. Zaštitar ga je na silu izvukao iz dvorane, unatoč pozivima Klarića da ga puste.

"Ja sam ratni vojni invalid i član HDZ-a od 1989. Pustite me, zvat ću policiju", natezao se sa zaštitarima. Na kraju su ga izveli van hotela. 

"Borimo se protiv kultiviranog neznanja", zaključio je Sanader. 

Na promociju su došli veterani sportskog novinarstva Zdravko Reić i Edo Pezzi, znanstvenik Miroslav Radman, bivši splitski gradonačelnik Miroslav Buličić, profesor Dejan Kružić...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara