Video - Sutlić: Ja sam žrtva zavjere

Video - Sutlić: Ja sam žrtva zavjere

Tekst: Z.A.
Foto: Drago Sopta/Cropix

"SVI KOJI iole poznaju mene i moj način komunikacije znaju da to nije moj stil niti moj rječnik odnosno moj žargon niti se mogu dovesti u vezu s mojim svjetonazorom. Iskreno mi je žao kolegice Dragičević Veličković i njezine obitelji, koji su druga žrtva ove zavjere, jer je iskorištena za napad na mene", kazao je Sutlić na konferenciji za novinare.

> Kristić i Duka za Index: Odavno smo saznali da je Sutlić nazvao Dragičević Veličković "četničkom kurvetinom"!

> Dragičević - Veličković: Zgrožena sam što je Sutlić htio onemogućiti da sudjelujem u humanitarnoj akciji

"Pitam se jesu li njezine kolege vodile računa o tome da su svojim postupkom povrijedile njezin ugled i dostojanstvo tim više što je ona o svemu tome kao i ja saznala s Indexa", rekao je Sutlić.

"Samo sam sugerirao da Dragičević ne nastupi u humanitarnoj akciji HRT-a, jer je disciplinski kažnjena"

"Jedina je istina da sam sugerirao da kolegica Dragičević Veličković ne nastupi u humanitarnoj akciji HRT-a, jer je 15-ak dana ranije bila disciplinski kažnjena temeljem nalaza Etičkog povjerenstva, jer je svojim postupkom nanijela štetu ugledu HRT-a i njezinim kolegama. Unatoč tome urednici emisiji su odlučili drukčije i ona je nastupila što sam ocijenio namjernim omalovažavanjem vodstva HRT-a".

"Ne želim komentirati namjere kolega koji su stvorili ovaj slučaj i pokrenuli hajku na mene. Znam da ovdje imamo riječ protiv riječi, ali puno je činjenica koji ruše ove tvrdnje", kazao je Sutlić.

Zašto su šutjeli 20 mjeseci da šovinist vodi HRT?

"Sutlić se pita zašto je četvorka punih 20 mjeseci šutjela da bi informaciju lansirala u njima odgovarajućem trenutku. "Posebno kad znamo da se puno banalnije stvari i svaki neslužbeni i slućbeni razgovor iz ove kuće za manje od sat vremena nađe na vašim portalima. Pravi je zločin da četvero novinara čija je dužnost izvještavati javnost pravodobno i istinito 20 mjeseci uskraćuju informaciju hrvatskoj javnost da HRT vodi navodni šovinist. To svjedoči o uvjerljivosti njihove optužbe".

"Neka se javi tko me čuo u 41 godinu da sam  izjavio išta slično"

Sutlić je javno pozvao bilo koga tko ga je ikada čuo da je nešto slično izjavio u 41 godinu javnog djelovanja da o tome odmah obavijesti javnost. "Pošto je to nemoguće prepuštam hrvatskoj javnost da donese sud o ovome. Dvoje od njih četvero me već lažno optuživalo." - rekao je Sutlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutlić je podsjetio kako je dvoje novinara od četvorke koja ga je optužila za šovinističku izjavu optužilo i prijavilo Etičkom povjerenstvu koje je njihovu prijavu odbacilo kao neutemeljenu. "Toliko o njihovoj uvjerljivosti i još je zanimljivije da se to dogodilo šest mjeseci nakon moje navodne izjave o kolegici Dragičević Veličković."

"Jučer sam pokrenuo kazneni postupak zbog teške klevete i to je jedini razlog zbog čega smo tiskovnu konferenciju prebacili za danas. Znam da se radi o riječi protiv riječi ali ovo mi daje dodatni motiv da još odlučnije nastavim raditi ovaj teški posao" - kaže Sutlić.

Nije riječ protiv riječi nego četiri novinarske protiv jedne Sutlićeve

O "argumentaciji" prisavskog poglavice na tiskovnoj konferenciji najbolje govori njegov odgovor na primjedbu potpisnika teksta kako nije posve točna njegova tvrdnja kako se ovdje radi o "riječi protiv riječi" nego o četiri "riječi" (novinara HTV-a) protiv jedne (njegove) kada je u pitanju uvreda na račun novinarke:

"Očekivao sam Matiju Babića jer on bolje zna kako su te riječi nastale. Ja sam rekao sve o tome i nemam više što dodati"."

"Odbio sam ponudu da gostujem u Dnevniku"

Sutlić je opovrgnuo medijske špekulacije da su ga iz središnjeg Dnevnika u u utorak izgurali novinari i urednici. Upravo suprotno; "Glavna urednica informativnog programa ponudila mi je da gostujem u središnjem Dnevniku ali kako saam htio sazvari konferneciju za novinare na kojoj bi se o tome govorilo, smatrao sam nedoličnim da o tome govorim na dva mjesta."

Markota: Četvorka se ogriješila o etički kodeks HRT-a i mogu dobiti izvanredni otkaz

Ravnatelj HTV-a Blago Markota istaknuo je kako su se zaposlenici koji su javno progovorili o uvredama na račun kolegice povrijedili etički kodeks "kuće".

"Već sam pokrenuo disciplinski postupak protiv ovih djelatnika po kojem može doći i do izvanrednog otkaza ugovora o radu" rekao je Markota i negirao ono o čemu se govorilo - da je i sam bio upoznat s uvredama na račun Ivane Dragičević-Veličković:

"Nitko mi nikada nije rekao da je gospodin Sutlić to rekao."

Lucić: Ne bih se poslovno i privatno družio s jednim nacistom

Dragutin Lucić-Luce, jedan od Sutlićevih savjetnika, stao je u obranu nadređenog: "Ne bih se poslovno i privatno družio s jednim nacistom. Sutlić je u vremenima kada je bilo oportuno koristiti fraze koje mu sada stavljaju na teret otišao iz ove kuće, a sada se oko njega zatvorio krug - prvo su ga zvali Srbinom, pa četnikom i na kraju je ispao ustaša"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara