Vlada hitnom uredbom Đuri Brodarcu riješila pitanje plaće

Vlada hitnom uredbom Đuri Brodarcu riješila pitanje plaće

BIVŠI sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac bit će prvi predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje koji će za tu funkciju, koja je do sada bila volonterska, primati novčanu naknadu. Tim činom Vlada je još jednom pokazala kako može elegantno riješti pitanje plaće svojih bliskih štićenika. 

Podsjetimo, Brodarac obnaša dužnost predsjednika Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) od siječnja 2004. godine tj. od povratka HDZ-a na vlast.

Iako je ta funkcija dosad bila volonterska, Vlada je prošlog četvrtka odlučila promijeniti tu odredbu, pa će Brodarac biti prvi predsjednik Savjeta HCR-a koji će dobivati plaću.

Odluka Vlade objavljena je u Narodnim novinama već u petak.

Iako uz Brodarca pravo na naknadu imaju i svi ostali članovi Savjeta, malo je vjerojatno da će oni tu naknadu i dobiti. Naime, svi ti članovi su zaposleni u nekom od ministarstava te zbog toga i djeluju u Savjetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije slučaj i s kontroverznim Brodarcem, koji je upravo ostao bez posla u Županiji, a zamrznuo je i zastupnički mandat.

Stoga je očito da je Vlada, prije svega, hitnom uredbom na elegantan način željala riješiti pitanje Brodarčeve plaće.

Kako je poznato, Brodarac je na funkciji predsjednika Savjeta zamijenio Davorka Vidovića, bivšeg ministra rada i socijalne skrbi. Kraće vrijeme tu je dužnost obnašao Dražen Budiša, kao i Ivan Majdak.

Svi su oni taj posao obavljali bez novčane naknade dok Brodarac ima pravo na plaću do 2008. godine zbog četverogodišnjeg trajanja mandata.

No, činjenica je, piše Jutarnji list, kako do sada nijedan predsjednik Savjeta nije odradio puni mandat zbog smjene vladajuće politike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara