Vrhovni sud razmotrio žalbu Srđana Mlađena na presudu za ubojstvo policajca

Vijeće Vrhovnog suda razmotrilo je danas žalbu Srđana Mlađena na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva zagrebačkog policajca.

Sutkinja izvjestiteljica Erika Kocjančić podrobno je upoznala članove sudskog vijeća na javnoj sjednici s tijekom postupka i razlozima zbog kojih je zagrebački Županijski sud u studenome prošle godine Mlađana osudio na 15 godina zatvora, kao i razlozima obarane za osporavanje presude.

Obrana 22-godišnjeg Mlađana samo je potvrdila da ostaje kod svih žalbenih navoda, a državno odvjetništvo se usprotivilo prihvaćanju žalbe.

Odluka o žalbi donosi se na zatvorenom dijelu sjednice, a Vijeće pod predsjedanjem Senke Klarić Baranović će odluku strankama dostaviti naknadno pismenim putem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađanov branitelj Silvije Degen žalio se, među ostalim, na krivo utvrđene činjenice i krivu primjenu materijalnog prava. Osporio je i psihijatrijsko vještačenje po kojem je Mlađan osoba trajno poremećenog ponašanja ali sposobna za suđenje, te način pribrajanja već izrečenih kazni.

Mlađan, koji je u medijima prozvan "sisački monstrum", osuđen je zbog ubojstva policajca Milenka Vranjkovića, krađu njegova pištolja, razbojstvo i držanje taoca. Izrečena mu je najveća moguća kazna za mlađe punoljetne osobe. Mlađan, naime, u vrijeme kada je počinio ta kaznena djela još nije navršio 21 godinu.

Zlodjela zbog kojih je osuđen Mlađan je počinio nakon bijega iz požeškog maloljetničkog zatvora, gdje je služio 10-godišnju zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara