Vukovar - Ugovor o obnovi franjevačkog samostana i crkve Sv. Filipa i Jakova

PREDSJEDNICA Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diana Galić i gvardijan franjevačkog samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju obnove u ratu stradaloga franjevačkog samostana i crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Riječ je o plaćanju već obavljenih radova na unutarnjoj obnovi i uređenju franjevačkoga samostana i crkve u Vukovaru u iznosu 1,5 milijuna kuna, čime se, kako je rekao gvardijan Špehar, konačno stvaraju uvjeti za povratak franjevaca u vukovarski samostan.

"Zahvalni smo Fondu i Vladi, koja je imala sluha da za grad Vukovar ustanovi takav oblik pomoći", rekao je Zlatko Špehar, podsjetivši kako je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u prošloj godini sufinancirao obnovu franjevačkog samostana s 1,1 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, u vanjsku obnovu franjevačkog samostana uloženo je oko 12 milijuna kuna, od kojih je šest milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija, kao donator obnove, a ostatak Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva.

Za dovršenje samostana do faze useljenja potrebno je još oko četrnaest milijuna kuna, a za dovršetak obnove župne crkve sv. Filipa i Jakova, koja se nalazi uz samostan, još oko osamnaest milijuna kuna, rekao je fra Špehar. Ujedno je zahvalio Fondu na pomoći u izgradnji pastoralnog centra sv. Bone, koji je sagrađen u sklopu franjevačkog samostana i crkve sv. Filipa i Jakova, u čijim se prostorijama tjedno okuplja na razne aktivnosti više od 400 povratničke djece.

"To nije samo ulaganje u materijalnu obnovu, nego i u duhovnu obnovu Vukovara. Uvjereni smo da na taj način ulažemo i u budućnost ovoga grada", kazala je predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diana Galić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara