Vukovar: Zamjenik šefa Misije OESS-a sastao se s predstavnicima Vijeća nacionanih manjina

U VUKOVARSKOM sjedištu OESS-a održan je danas radni sastanak predstavnika vijeća nacionalnih manjina s područja Vukovarskosrijemske i Osječkobaranjske županije sa zamjenikom šefa Misije OESS-a u RH Robertom Beckerom, koji je u posjetu Vukovaru.

Razgovarali su o budućoj ulozi vijeća u radu lokalne uprave kao i o nedovoljnoj upućenosti u rad vijeća, kako samih pripadnika manjina, tako i predstavnika vlasti.

Nakon današnjeg sastanka zamjenik šefa Misije OESS-a Becker istaknuo je da je osnivanje vijeća nacionalnih manjina važan korak u razvoju Hrvatske i njezina civilnog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici osam različitih vijeća iz obiju županija izvijestili su Beckera o načinu svoje organizacije i o suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave.

"Impresioniran sam načinom njihova organiziranja unutar vijeća, ali i kako shvaćaju svoju ulogu, ne samo u svojim manjinskim zajednicama, nego i šire. Njihov je rad usmjeren na jačanje ove regije u Hrvatskoj, a također i Hrvatske u cijelosti jer je njihov rad bitan u pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji", izjavio je Becker. Dodao je da problema ima, ali da ga ohrabruje predanost predstavnika vijeća nacionalnih manjina, kao i odgovori koje su oni dobili od jedinica lokalne uprave i samouprave.

Josip Kel, predsjednik Koordinacije vijeća nacionalnih manjina za područje Vukovarsko-srijemske županije, naglasio je potrebu zajedničkog rada na dobrobit svih manjina obiju županija, jer, kako je rekao, zajedničkim nastupom prema županiji i institucijama lokalne uprave i samouprave mogu puno postići, posebno u vezi sa školovanjem djece pripadnika manjina.

Kel je najavio i skorašnju sjednicu Koordinacije vijeća nacionalnih manjina, na kojoj će se naći i pitanje njihova financiranja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara