Za autocestu do Šestanovca; Brela i Baška Voda protiv tunela kroz Biokovo

AUTOCESTU Zagreb-Split treba produžiti do čvorišta u Šestanovcu odakle će se pristupnom cestom voziti prema makarskom primorju, a brzom zabiokovskom cestom od Trilja prema BiH te istom prometnicom do Ploča za cijelo područje neretvanske doline i Dubrovnika, rečeno je na današnjem sastanku župana Branimira Lukšića sa šest načelnika općina makarskog primorja i zabiokovlja te gradonačelnikom Makarske.

Tunel Sveti Ilija kroz Biokovo, između Basta na primorskoj i Rastovca na zabiokovskoj strani, županijski je projekt za koji se priprema potrebna dokumentacija, rekao je Lukšić. Planiran je za maksimalan promet od 11.000 vozila i ljeti bi bio usko prometno grlo.

Izgradnji tunela oštro su se suprotstavili načelnici Baške Vode i Brela koji su upozorili na brojne nedostatke u pripremi dokumentacije te naglasili kako je to privatna investicija visokih županijskih dužnosnika povezanih s mogućim investitorima te da je upitne ekonomske opravdanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku razgovora s prvim ljudima općina s makarskog primorja i dijela zabiokovlja predsjednik županijskog povjerenstva za izgradnju autoceste Joško Kovač je naglasio kako bi završetak autoceste u Dugopolju značio prometni kolaps za Split, Omiš i Makarsku te da je zato potrebno tu suvremenu prometnicu produžiti do Šestanovca, a promet prema odredištima preusmjeriti novim lokalnim cestama za koje županija ima pripremljen plan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara