Za princa Charlesa kineski diplomati poput "groznih voštanih figura"

Za princa Charlesa kineski diplomati poput "groznih voštanih figura"

BRITANSKI princ Charles nalazi usred pravne bitke kojom želi onemogućiti daljnje objavljivanje sadržaja njegovih privatnih dnevnika čiji su se isječci nedavno pojavili u britanskom listu The Mail on Sunday.

Slučaj se nalazi na britanskom Visokom sudu na kojem britanski prijestolonasljednik kraljevske krune želi zaštiti svoje interese ozbiljno narušene zbog misli koju je upisao u jedan od spomenutih dnevnika u koji je, povodom predaje Hong Konga, bivše britanske kolonije, u ruke kineskim vlastima, konstatirao kako su kineski diplomati poput "groznih starih voštanih figura".

Charles je, prema objavljenom u spomenutom listu, za curenje dijelova njegovih osobnih bilježaka optužio jednu članicu svoga osoblja koja je neovlašteno kopirala dio dnevnika, dok je The Mail on Sunday optužen za kršenje prinčeve privatnosti i autorskih prava.

Sara Goodall ime je bivše djelatnice prinčevog osoblja koju se sumnjiči za davanje spornim materijala The Mail on Sundayu, a u St. James palači, u kojoj je smještena prinčevo osoblje, je radila od 1988. do prosinca 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ Charles želi i da mu list vrati kopije dnevnika koji je naslovio "Predaja Hong Konga - ili velika kineska otimačina", javljaju britanski mediji.

Pravna se bitka vodi i oko toga hoće li dio suđenja biti viđen u "četiri zida" čime se najvjerojatnije želi spriječiti javno objavljivanje spornih prinčevih riječi koje su već ionako otežale kinesko-britanske diplomatske odnose.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara