Zabio mu nož u srce: Osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva brata

Zabio mu nož u srce: Osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva brata

Foto: Index

DRAGO VRKIĆ osuđen je nepravomoćno u Splitu na 12 godina zatvora zbog ubojstva brata Borisa. Posvađali su se prošle godine u stanu u Radunici. Boris je nožem najprije zadao dvije ubodne rane Dragi, i to u rame i nogu te četiri pliće porezotine po ruci, a onda mu je Drago oteo nož i zabio ga u Borisu u srce. Pokušao ga je oživjeti, no ozljeda je bila fatalna. Okrivljeni se branio da ga je brat napao i da mu nije oteo nož, već uzeo drugi.

Sudac Živaljić: Okrivljeni plače za svojom sudbinom, ali sada je kasno, posljedice mora snositi

Sudac Vlado Živaljić kazao je kako sudsko vijeće smatra da nije bilo drugog noža, osim ovog kojeg je Boris Vrkić stalno nosio sa sobom, među ostalim, i jer se bojao Drage koji je fizički jači.

"Držimo da mu je oteo nož. Čim je to napravio prestali su razlozi za nužnu obranu. Drago Vrkić sada afektira, kao što je afektirao i na raspravi. Plače za svojom sudbinom, ali sada je kasno, posljedice mora snositi", kazao je sudac Živaljić.

Vrkić u nevjerici vrtio glavom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljeni je neprestano vrtio glavom u nevjerici, ruke su mu se tresle, presudu nije najbolje primio.

"Dobro je rekao tužitelj, rijetko se susretnemo sa ovakvim okrivljenikom koji ima tri stranice kaznene evidencije. Mnogo puta je osuđen radi djela sa elementima nasilja. Ali ovdje mu ne sudimo radi toga, premda on to želi sugerirati. Ovaj nesretni događaj rezultat je stila života, ambijenta... Dva čovjeka u 40 kvadrata, umjesto da se okrenu radu, tu se plutalo i tragalo za drogom. Okrivljeni sada kuka nad sudbinom svoje djece, a ne vidi da je sam kriv za to", rekao je sudac Živaljić.

Tužitelj Žarko Štrbac tražio je inače ne manje od 15 godina zatvora pa je sigurno da će se žaliti na presudu, kao i branitelj Boris Milošević koji je pokušao dokazati sudskom vijeću kako se radilo o prekoračenju nužne obrane. Osim zatvorske kazne, Vrkiću je propisano i obavezno liječenje ovisnosti.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara