zadar: još 91 stan po pos-u

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta izvijestio je na današnjoj sjednici Poglavarstva da je potpisan predugovor s građevnom tvrtkom ´Lavčević´ o gradnji još 91 stana iz programa POSa. L

U zadarskoj četvrti Smiljevcu već se gradi 207 stanova po POS-u, a gradnja još 91 stana mogla bi početi za otprilike dva tjedna na Bilom Brigu.

S oko 300 stanova iz POS-a Zadar je među vodećim hrvatskim gradovima koji provode taj program, rekao je Kalmeta i dodao da će grad besplatnom komunalnom infrastrukturom pridonijeti da konačna cijena četvornog metra i na Bilom Brigu bude 760 eura. To je, rečeno je, najniža cijena stana u Hrvatskoj izgrađena po POS-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva odlučeno je da će Grad Zadar ove godine krenuti u pripremu izgradnje nove sportske dvorane i zatvorenog bazena. Grad Zadar imenovao je jedanaesteročlano povjerenstvo predvođeno gradonačelnikom Kalmetom koje će uskoro pripremiti objavu natječaja i prikupiti ponude.

Cilj nam je, rekao je Kalmeta, doznati cijenu po kojoj bismo mogli graditi, a nakon toga ćemo odabrati i model financiranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara