Zadar: SDP-ov seminar o Hrvatskoj na putu ka europskim integracijama

SOCIJALDEMOKRATSKI forum žena SDP-a, uz pomoć Ministarstva za europske integracije i Zaklade Friedrich Ebert, organizirao je danas u Zadru seminar o Hrvatskoj na putu ka europskim integracijama, s naglaskom na socijalnoj politici EU.

Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Mirjana Ferić-Vac podsjetila je na sve sporazume koje je hrvatska vlast potpisala na putu u EU dodavši da je članstvo Hrvatske u EU prioritetna vanjska i unutarnja politička zadaća.

Hrvatska pripada Europi, a uključenjem u EU želimo izgraditi odnose kao u razvijenim demokratskim društvima, rekla je Ferić-Vac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Želimo punu slobodu ljudskih prava, kretanja ljudi i kapitala, a razvojem Hrvatske želimo doprinijeti razvoju regije, ali i EU, naglasila je predsjednica Socijaldemokratskog foruma.

Također je podsjetila na ratna stradanja koja je proživio Zadar. No, ratovi su bili i završavaju, a ostaje čovjek koji uzdiže sebe i svoju zajednicu, rekla je Ferić-Vac.

U nastavku seminara govorila je ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović, a sudjelovali su i predstavnici Ministarstva za europske integracije i Ministarstva rada i socijalne skrbi.

O reformi sustava socijalne skrbi govorila je savjetnica ministra rada i socijalne skrbi Mirjana Znaor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara