Zadarska nadbiskupija reagirala na pisanje "Nacionala"

ZADARSKA nadbiskupija reagirala je danas na tekst "Crkva policiji blokira istragu o smrti župnika homoseksualca", koji je objavio tjednik "Nacional" u najnovijem broju.

U izjavi za javnost, koju je potpisao generalni vikar zadarske nadbiskupije Ivan Mustać, stoji da novinarka "Nacionala" Jasna Babić iznosi bezbroj neistina.

"Članak je napisan isključivo na osnovi njezinih osobnih konstrukcija i pretpostavka", napominje se u izjavi i dodaje kako je "članak pisan s podcjenjivanjem i uvredama prema Crkvi s ciljem da izazove osudu institucije koja navodno prikriva zločin".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Generalni vikar zadarske nadbiskupije u izjavi navodi kako o navodnim sklonostima pokojnog svećenika Ordinarijat ništa nije znao, pa nije imao što ni prikrivati.

"Također je neistina da bi nadbiskup ili bilo tko od naši crkvenih djelatnika ometao rad policije. To smatramo teškom klevetom", ističe se.

Dodaje se kako je nadbiskup već u prvoj izjavi, nakon izjave policije o identifikaciji tijela svećenika Mije Stijepića, izjavio da od policije očekuje otkrivanje motiva i počinitelja ubojstva, jer nam je stalo do istine.

"Treba također reći da je povrijeđena novinarska etika kad se pred javnošću difamira mrtvog svećenika koji ne može ništa reći u svoju obranu", stoji u izjavi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara