Zagreb: Gradonačelnica V. Pavić otkazala punomoć dosadašnjem odvjetniku u slučaju "Zagrepčanka"

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić izjavila je da je jutros otkazala punomoć odvjetniku Almiru Dervišbegoviću, dosadašnjem punomoćniku Grada Zagreba u rješavanju slučaja kupnje nekretnina "Zagrepčanke" od strane Grada.

Gradonačelnica je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Gradskog poglavarstva najavila da će za slijedeću sjednicu biti pripremljen i prijedlog za raskid ugovora o zastupanju s njim budući da takav ugovor, u kojem je naznačena i naknada za rad odvjetnika donosi Gradsko poglavarstvo.

Punomoćniku Dervišbegoviću dosada je plaćena trećina (od ukupno 100.000 eura) naknade, navela je gradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je rekla da ničim ne želi dovesti u pitanje kvalitetno pravno zastupanje Grada i da će zbog odabira novog punomoćnika u "slučaju Zagrepčanka" od Odvjetničke komore zatražiti prijedlog liste odvjetnika.

Na upit novinara je li upoznata s prijavom koju je USKOK-u podnijela Udruga Partnerstvo za društveni razvoj protiv svih članova Gradskog poglavarstva pa i same gradonačelnice i to "zbog nečinjenja", jer su navodno upozoravali na malverzacije u Poglavarstvu, a ona ništa nije poduzela, gradonačelnica je odgovorila kako joj se iz dotične udruge nikad nitko nije obratio.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) predložio je danas, a članovi Poglavarstva prihvatili da se na dnevni red slijedeće sjednice Poglavarstva uvrsti izvješće o svim događanjima oko oglasa "Istina je!": kada je dostavljen, gdje je objavljen, koliko je koštalo objavljivanje i sl.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara