Zagreb: Naljepnice u javnom prijevozu upozoravaju na džepare

NA SVE veći broj džepnih krađa u javnom prijevozu građane će od danas u zagrebačkim autobusima i tramvajima podsjećati i naljepnice upozorenja s natpisima "Gdje vam je novčanik", čije postavljanje su pokrenuli ZET, policija i Gradsko poglavarstvo.

Namjera ove akcije je podizanja razine svijesti građana o tom obliku kriminala, istaknuto je na predstavljanju akcije "Gdje vam je novčanik".

Po riječima načelnika Odjela općeg kriminaliteta zagrebačke policije Predraga Brkopca i Davora Tora iz Ureda za odnose s javnošću, broj džepnih krađa u prvih je šest mjeseci ove godine u Zagrebu porastao 105 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najveći broj "džeparenja" događa se u tramvajima i autobusima za vrijeme jutarnjih i poslijepodnevnih prometnih gužvi, a slijede ostala mjesta gdje se kreće više ljudi.

U policiji podsjećaju da su džepari vrlo vješti kradljivci s detaljno razrađenom i do savršenstva izvježbanom tehnikom "rada" te vlastitom etikom i "profesionalnim ponosom".

Najviše takvih krađa policija je zabilježila u tramvajima broj 11 (Dubec - Črnomerec), broj 6 (Črnomerec - Sopot) i broj 17 (Borongaj - Prečko).

U policiji ističu da u velikom broju slučajeva građani svojim ponašanjem kradljivcima olakšavaju posao. Stoga upozoravaju građane da vode računa o svojim stvarima, posebno dok se voze u javnom prijevozu i vode računa da im nepoznati ne odvraćaju pažnju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara