Zagreb: Nova direktorica "Gradskih groblja" Ljerka Ćosić

NA SKUPŠTINI "Gradskih groblja" danas je odlučeno da nova direktorica tog trgovačkog društva bude Ljerka Ćosić i to od 1. travnja, umjesto dosadašnje "privremene" direktorice Martine Kollenz.

Od 12 članova Povjerenstva za odabir direktora "Gradskih groblja" osam ih je bilo za (SDP te Hrvatski narodnjaci), a četiri suzdržana, izvijestio je nakon Skupštine trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba Ladislav Prežigalo i dodao da je Ćosić izabrana između 32 kandidata koji su zadovoljavali uvjete. .

Napomenuo je kako je na Skupštini podržan i prijedlog Uprave "Gradskih groblja" za pokretanje postupka naknade štete od bivšeg direktora Darka Borovine s tim da će prije predočiti izvješće o nastaloj šteti, procjena štete i mišljenje odvjetničkog ureda o zahtjevu za štetu. Borovina je smijenjen nakon niza afera, a loše vođenje "Gradskih groblja" potvrdio je i nalaz Državne revizije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Skupštini trgovačkih društava danas je bilo riječi o poslovanju 10 društava, a na slijedećoj će se sjednici raspravljati i o preostalih 13.

Prežigalo je naveo da ukupna dobit u 23 trgovačka društva za 2003. iznosi 134 milijuna kuna. Također je naglasio da su lani u svim trgovačkim društvima povećani prihodi na čemu, kaže, treba raditi i dalje jer je planirano da se u ovoj godini ne povećavaju cijene komunalnih usluga.

Prežigalo je pritom dodao da će INA od 1. travnja povećati nabavnu cijenu plina i to s dvije kune na 2,08 kuna po kubnom metru te da gradske vlasti i Gradska plinara kao distributer plina na to ne mogu utjecati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara