Zastupnica Petir u Saboru podijelila zastupnicima knjigu "Betty"

PRED početak današnjeg saborskog zasjedanja zastupnica HSS-a Marijana Petir dijelila je zastupnicima knjigu "Betty", što ju je napisala majka ubijene 16-godišnje Elizabete Šubić koju je ubio tzv. "sisački monstrum" Srđan Mlađan.

Zastupnica Petir je zajedno s majkom Ljubicom Šubić, autoricom knjige, zatražila od zastupnika, da se u interesu zaštite života svih građana, založe za doživotnu kaznu strogog zatvora za Srđana Mlađana i njemu sličnih hladnokrvnih ubojica.

Petir i Šubić su zatražile i da se zakonom regulira potpuna odgovornost roditelja za postupke maloljetnika i dosljedno provođenje zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Majku ubijene 16-godišnjakinje primio je na razgovor predsjednik saborskog Odbora Luka Trconić.

Srđan Mlađan ubio je Elizabetu Šubić s više hitaca 3. siječnja 1998. u Petrinji. Zbog tog i još jednog ubojstva u Kaznenom zavodu u Požegi izdržavao je desetogodišnju kaznu maloljetničkog zatvora. Iz zatvora je pušten u nekoliko navrata. Boravak na slobodi iskoristio je za oružanu pljačku u Požegi, a u veljači prošle godine, bježeći od policije, u Zagrebu je ubio policajca Milenka Vranjkovića, nakon čega je držao taoce. Za to je kažnjen s 15 godina zatvora, najvećom mogućom kaznom za maloljetnike.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara