Zbor "Lira" sudjelovao na židovskom festivalu u Budimpešti

MJEŠOVITI zagrebački pjevački zbor "Lira" sudjelovao je od 31. kolovoza do 7. rujna u Budimpešti na Šestom židovskom ljetnom festivalu, a nastupio je i na Danima Pečuha.

Festival koji je održan u organizaciji budimpeštanskoga Židovskoga kulturnoga i turističkog centra, kako je izvijestio danas predsjednik "Lire" Mihael Motiljo, imao je za svrhu okupiti sudionike iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Izraela i Hrvatske koji promiču i čuvaju židovsko kulturno nasljeđa - u književnosti, glazbi, kazalištu i filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbor "Lira" na svečanosti otvorenja Festivala pod ravnanjem dirigenta Josipa Šege izvodio je djela židovske zborske glazbe, a je u sinagogi Buda održao i cjelovečernji koncert. Izvođena su djela Haendela, Verdija, Thompsona te glazbene zborske židovske skladbe Cosetta i Uhlika.

"Lira" je u okviru proslave Dana Pečuha održala koncert i u tom gradu, koji je organizirao Hrvatski klub "August Šenoa". Tom su prigodom izvedena djela Ivana pl. Zajca, Emila Cossetta i Tomislava Uhlika.

Gostovanje "Lire" u Mađarskoj, kako ističe Montiljo, doprinijelo je zbližavanju židovskih zajednica kao i jačanju kulturne suradnje Hrvatske i Mađarske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara