Ženska sekcija SSSH-a protiv uplitanja u ženska prava

Glavni odbor Ženske sekcije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) danas je oštro osudio "svako miješanje vjerskih zajednica i javnih vlasti u pravo odlučivanja žena o vlastitom potomstvu". L

U priopćenju SSSH ističe se da je neprihvatljivo svako uplitanje u pravo izbora žene, bilo temeljem osobnih ili socijalnih razloga, o odustajanju od donošenja na svijet željenog ili neželjenog djeteta.

Najnovije inicijative iz vjerskih i Vladinih krugova, s ciljem donošenja zakona kojim bi se restriktivno reguliralo pravo na pobačaj, "kulturološki su i socijalni korak unazad za Hrvatsku", kao što je bio slučaj u svim zemljama koje su tijekom povijesti prigrlile nedemokratske i neslobodne metode upravljanja pojedincima, kaže se u priopćenju.

Ženska sekcija SSSH "sa zgražanjem iščitava neshvatljivu dilemu je li dijete dar ili stvar, jer je neprimjerena temeljnim vrijednostima svakog demokratskog društva".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je umjetna dvojba uznemirila širu javnost i nanijela štetu desecima tisuća djece rođene potpomognutom oplodnjom, kao i njihovim roditeljima obiteljima i rodbini.

Takvo je očitovanje crkvenih institucija neprihvatljivo i može se smatrati svojevrsnim poticanjem diskriminacije po osnovi rođenja, kaže se u priopćenju Ženske sekcije SSSH.

(Hina) pp/xiluc ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara