Zzbog pucnjave na Knežiji braći Dragić određeno 30 dana pritvora

PROTIV braće Dragić, koji su u međusobnom sukobu u zagrebačkom naselju Knežija prije nekoliko dana ispalili desetak hitaca, danas je pokrenuta istraga, te im je određen tridesetodnevni pritvor, doznaje se od njihovih odvjetnika.

U istražnom zahtjevu državno odvjetništvo tereti ih za isto djelo kao i policija u svojoj prijavi - da su pucajući jedan na drugoga doveli u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom, potvrdio je Hini branitelj drugoosumnjičenog Dragutina zvanog Indos, Milenko Umičević.

Dodao je da su se braća i u današnjem ispitivanju koje je proveo zagrebački istražni sudac Oliver Mitermajer, kao i do sada branili šutnjom, odnosno da je Dragutin Dragić porekao djelo za koje ga terete.

Tridesetodnevni pritvor, kao i prvotno 48 satno zadržavanje, određen im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Damiru (52) zvanom Zuba i zbog opasnosti da ponovi djelo.

Prema policijskom izvješću Dragutin je u petak, oko 12,30 sati, ispred kafića "Knežija", iz automobila na brata ispalio nekoliko hitaca iz pištolja koji mu je uzvratio, također iz pištolja.

Zalutali hici koje je ispalio Dragutin propucali su jedan parkirani automobil i poštanski kombi koji je prolazio. Damir je s dva hica pogodio vjetrobransko staklo i staklo na vratima vozača automobila iz kojega je Dragutin pucao na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih nekoliko hitaca Damir je pokušao pobjeći automobilom, no Dragutin je prema njemu ispalio još jedan hitac koji je pogodio prtljažnik automobila.

Policija nije navela razlog zbog kojega su braća jedan na drugoga potegnuli oružje.

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na mjestu okupljanja većeg broja ljudi predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora.

(Hina) am sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara