Hrvatska virtualna dijaspora u "Second Lifeu"

Piše:
ponedjeljak, 5.2.2007. 21:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hrvatska virtualna dijaspora  u "Second Lifeu"

Tu zajednicu čini najmanje nekoliko desetaka korisnika koji su sada organizirani u nekoliko hrvatskih grupa kao što su Wild Croatians i Croatian Slers.

Među tim grupama se, pak, po svojoj kreativnosti najviše ističu Croatia Blogger Community, kao i Living Ethno Project. Obje skupine imaju svoje virtualno sjedište jedno kraj drugog - u virtualnoj regiji, odnosno "simu" pod nazivom Jirasan.

 

Posjetitelji obaju virtualnih zgrada slike, linkove i druge medijske sadržaje od kojih su neki djelo hrvatskih stanovnika "Second Lifea".

U zgradi Living Ethno Projecta se nalazi zbirka umjetničkih fotografija etnografske tematike, a u prizemlju se također može pronaći niz zanimljivih sadržaja. Među njima se nalaze fotografije hrvatskih pejzaža koje stanovnici "Second Lifea" mogu kupiti za 500 Lindenovih dolara (oko 10 kuna u stvarnom novcu) te poslije objesiti na zidovima svojih virtualnih zgrada.

Jedan od pokretača projekta je korisnik koji koristi avatar pod imenom Zen Itokawa, a već je ranije poznat kao promotor "Second Lifea" u hrvatskoj blogosferi. Zajedno sa svojom partnericom Laviede Dejavu je zgradu zamislio kao svojevrsni "kulturno-informativni i turistički centar Hrvatske" u "Second Lifeu".

Da projekt, u kojeg je očigledno uloženo prilično talenta i truda, ima smisla, svjedoči i nedavna vijest o tome kako je Švedska, nakon niza velikih svjetskih korporacija, postala prva država koja će imati svoje službeno predstavništvo u "Second Lifeu".

Living Ethno Project se, ukoliko se netko ulogira u "Second Life", može pronaći na ovoj lokaciji.

R.I.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije