Beba kao Mojsije: Spašeno dvodnevno novorođenče koje je živo plutalo na vodi

Beba kao Mojsije: Spašeno dvodnevno novorođenče koje je živo plutalo na vodi
DVOJICA mještana naselja Rogolji kod Bosanske Gradiške pronašla su u ponedjeljak ujutro u napuštenoj šljunčari živo novorođenče koje je plutalo po površini vode, objavile su u srijedu banjalučke "Nezavisne novine".

Novorođenče su spasili Dušan Cicvara i Luka Popović, sakupljači sekundarnih sirovina. Djevojčica, za koju je ustanovljeno da je rođena dva dana prije te da joj ni pupkovina nije uklonjena, u utorak je smještena na odjel intenzivne njege Klinike za pedijatriju u Banjoj Luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema liječničkom iskazu, zdravstveno stanje novorođenčeta (koje je osoblje u međuvremenu prozvalo Anđela) je stabilno, no zbog toga što je bila u nečistoj vodi ? liječnici ne isključuju mogućnost infekcija odnosno komplikacija.

Dijete je pronađeno u ponedjeljak nešto poslije devet sati i s obzirom na stanje u kojem se nalazilo moguće je zaključiti da je napušteno odmah nakon porođaja, ustvrdio je Nezavisnim novinama liječnik Stojislav Konjević. On je dodao da dojenče, koje je bilo umotano u dvije polivinilske vrećice između kojih se nalazio ručnik ? sigurno ne bi moglo još dugo plutati na vodi.

Odjel kriminalističke policije u Bosanskoj Gradiški od ponedjeljkom intenzivno traga za nepoznatom osobom koja je osumnjičena za pokušaj čedomorstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara