Daimler Super Eight: Veliki povratak

Daimler Super Eight: Veliki povratak

DAIMLER, jedna od najcjenjenijih automobilskih marki na Otoku i šire, budi se iz sna i za jesen najavljuje predstavljanje novog modela, prvog nakon sedam godina.

U novom tisućljeću Daimler ostaje dosljedan svojim načelima, što znači da i dalje nema kompromisa niti na jednom području djelovanja. Glavni oslonac ostaje veliko iskustvo i gotovo pa umjetnički pristup svakom detalju proizvoda. U prijevodu to znači da će budući vlasnici novog modela biti bez straha kad su u pitanju komfor, prestiž i bezvremenski stil.


Klikom na fotografiju možete pogledati istu većih dimenzija

"Vlasnik Daimlera svjestan je tradicije ove marke. On želi automobil u kojem će se osjećati dijelom te povijesti, i u svakom trenutku biti svjestan vrijednosti koje on nosi." - riječi su Iana Calluma, direktora dizajna u Jaguaru. Svemu tome valja pridodati i modernu tehnologiju svojstvenu novom Jaguaru XJ, kao što je kompresorski 4.2 V8 motor, te brojne komponente (karoserija, ovjes) od aluminija.

Povratak automobila s prepoznatljivom maskom i značkom sa stiliziranim slovom D stiže nakon mnogobrojnih zahtjeva upućenih na adresu tvrtke. Unikatni detalji, obilje kroma, i najkvalitetniji izbor prirodnih materijala uvijek su nalazili put do kupaca, pa nema razloga da tako ne ostane i u budućnosti.


Klikom na fotografiju možete pogledati istu većih dimenzija

Kad se radi o automobilu dugom čak 5.215 mm i širokom 1.860 mm, rasprave o komforu su suvišne. Dovoljno je pogledati fotografije i reći da će na raspolaganju biti šest boja karoserije i tri verzije kožne unutrašnjosti. O čemu je riječ možda najbolje govori podatak da putnik na stražnjem sjedalu, osim što u nebrojenim smjerovima može pomicati svoje sjedalo, ima mogućnost da tipkom pomiče suvozačko sjedalo. Sasvim razumljivo s obzirom da se vlasnici Daimlera u pravilu voze straga.


Klikom na fotografiju možete pogledati istu većih dimenzija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Super Eight je uvjerljiv i na cesti. Snažan motor raspolaže s 395 KS i 541 Nm (405 KS i 553 Nm za britansko tržište), što u kombinaciji sa šest-stupanjskom automatikom vozaču daje dovoljno rezerve za više nego ugodnu vožnju 1.734 kg teškog automobila. Naravno, Daimler je itekako agilan, do 100 km/h dojuri u 5,3 sekundi, dok je maksimalna brzina prema općeprihvaćenom bontonu limitirana na 250 km/h. Što se pak tiče potrošnje goriva, ona je u ovom slučaju sporedna. Novi Daimler na otvorenoj cesti troši 8,7 litara, u gradu 17,9, a tvornički deklarirani prosjek iznosi 12,1 litara na 100 prijeđenih kilometara.

Prodaja Daimlera Super Eight započet će u studenom.


Klikom na fotografiju možete pogledati istu većih dimenzija

Daimler je automobilska marka sa 109-godišnjom tradicijom tijekom koje je stekla status proizvođača dizajnerski do savršenstva dotjeranih luksuznih automobila beskompromisnog prestiža i cijene. Najstarija i najcjenjenija britanska marka zaslužna je za niz legendarnih automobila, među kojima i Double Six V12 iz 1920-tih, koji je vozio i kralja Georgea V.


Klikom na fotografiju možete pogledati istu većih dimenzija

Od 1960. godine u vlasništvu je Jaguara, što su mnogobrojni poklonici marke odlično prihvatili. Najjača Daimlerova tržišta su, osim domaćeg, Švicarska, Italija, Nizozemska, Belgija i Francuska, a u posljednje vrijeme interes pokazuju i dalekoistočne zemlje poput Tajlanda, Malezije i Japana.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara