Durex u Hrvatskoj ponovno pokreće istraživanje o seksualnim navikama građana

Durex u Hrvatskoj ponovno pokreće istraživanje o seksualnim navikama građana
BRITANSKA tvrtka Durex, poznata po proizvodnji kondoma, započela je danas, drugu godinu zaredom, istraživanje o seksualnim navikama i ponašanju građana Hrvatske, u kojem će svi zainteresirani na stranici http://www.durex.com/hr moći odgovoriti na 25 pitanja u vezi njihova seksualnog života i odnosa prema seksu.

Anketa se provodi istodobno u 145 zemalja i trajat će do 19. srpnja, a rezultati će biti predstavljeni 12. listopada, nakon što za sve zemlje budu obrađeni u centrali Durexa u Manchesteru, najavila je na konferenciji za novinare direktorica Durexa za Hrvatsku Tatjana Rogar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitnik ovogodišnjeg istraživanja sastoji se od devetnaest pitanja koja su jednaka za sve zemlje, dok šest pitanja odabire svaka pojedina zemlja. Osim o učestalosti seksualnih odnosa, pitanja će se odnositi i na omiljeno kontracepcijsko sredstvo, iskustva sa seksualnom edukacijom te spolnim bolestima. Ponovno će se birati najseksipilniji Hrvat i Hrvatica.

Prošlogodišnje istraživanje pokazalo je da su Hrvati među seksualno najaktivnijim nacijama, jer su zauzeli peto mjesto po učestalosti seksualnih odnosa. 71 posto sudionika ankete tada je bilo zadovoljno svojim seksualnim životom, no zabrinjavajuće je slabo bilo poznavanje odgovornog seksualnog ponašanja, jer čak trećina mladih nije bila upućena u moguće posljedice upražnjavanja seksa bez zaštite.

Medijski pokrovitelj Durexova istraživanja jest Iskon internet pa je pristup Durexovim stranicama omogućen i preko www.iskon.hr.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara