Francuska pokreće operaciju "10.000 staževa u Europi" za mlade

FRANCUSKA ministrica za europske poslove Noelle Lenoir pokrenula je u petak "operaciju 10.000 staževa u Europi", koja se sastoji u povezivanju mladih koji se školuju i tvrtki koje nude prakse na posebnoj Internet adresi.

"Ideja je da tvrtke na Internet adresi ponude praksu kako bi mlade Francuze privukle u druge europske zemlje te u Francusku privukli mlade osobe koje nisu Francuzi", objasnila ministrica na radio postaji Europe 1.

"Karakteristika operacije su boravci korisni za tvrtku koji ujedno odgovaraju ekonomskim potrebama tvrtke. Upravo tvrtka odlučuje o ponudi prakse, najčešće novačno nagrađivane", ali ne nužno, dodala je ona.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da su partneri ove operacije "velike tvrtke, industrije poput Acelora ili Michelina, distributera poput Carrefoura, vrlo dobro ukorijenjena u zemljama istočne Europe".

Cilj je "demokratizirati profesionalnu mobilnost" mladih u Europi i "potaknuti osjećaj europskog državljanstva omogućavajući im upoznavanje i drugih kultura osim vlastite", dodala je Lenoir.

Višejezična Internet adresa www.10000stages.com, već u funkciji, "nudi svakoj mladoj osobi široku lepezu staževa u čitavoj Europi te svakoj tvrtki mogućnost zapošljavanja mladih koji se školuju na čitavom kontinentu", objavljuje početna stranica adrese koja se definira kao "prva besplatna usluga namijenjena isključivo staževima u Europi".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara