Hollywood Reporter proglasio Brešanove "Svjedoke" remek djelom

Hollywood Reporter proglasio Brešanove "Svjedoke" remek djelom
FILMSKI kritičar Kirk Honeycutt u najnovijem broju jednog od najčitanijih svjetskih filmskih časopisa "The Hollywood Reporter" proglasio je film Vinka Brešana "Svjedoci" remek djelom priopovijedanja.

Tako su vrlo dobri odjeci projekcije toga hrvatskog filma na nedavnom Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, kako je danas priopćio Interfilmpress, nastavljeni.

Filmski kritičar Kirk Honeycutt u časopisu "The Hollywood Reporter", od 8. veljače, piše da je film "Svjedoci" remek djelo pripovijedanja koje s raznih gledišta opisuje događaje nakon ubojstva, te moguću egzekuciju jedinog svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski redatelj Vinko Brešan, čija su prva dva filma bila političke satire, kako napominje kritičar, ovdje napušta ironiju i zamjenjuje je iskrenim i emocionalnim opisom rata i etničke mržnje, koji uništavaju moral i ljudsko ponašanje.

"Izvrsna produkcija, naročito tečna i oštra kamera Živka Zalara, čine ovaj film u konkurenciji Berlinala izvrsnim kandidatom za art-kina širom svijeta", tvrdi kritičar.

Svjetsku distribuciju filma "Svjedoci" preuzela je ugledna pariška distributerska kuća "Celluloid dreams".

Hrvatska premijera filma "Svjedoci", u produkciji Interfilma i HRT-a, održati će se u zagrebačkom kinu Cinestar, 25. veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara