Index.hr - rođendanski koncert

Index.hr - rođendanski koncert

POVODOM prvog rođendana Index.hr-a, na međunarodni dan ljudskih prava u Močvari će se 10. prosinca održati koncert makedonskog romskog benda "Sudahan i Južni kovači", a najbrže članove Index kluba nagradit ćemo besplatnim ulaznicama.

Javite se i osvojite besplatne ulaznice

Budući da se ipak radi o našem rođendanu, Index.hr najbržim posjetiteljima poklanja 20 ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po dvije besplatne karte dobit će prvih 10 članova Index kluba koji se jave na neven@index.hr, a slijedećih 10 članova koji nam se jave dobiti će, uz karte po sniženoj cijeni od 35 kuna, i dvije besplatne konzumacije pića.

Svi koji se jave nakon toga karte će na blagajni Močvare moći kupiti po sniženoj cijeni od 35 kuna (u pretprodaji su karte 40 kn, a na dan koncerta 50 kn).

Pozivamo sve posjetitelje da se uz odličnu glazbu 10. prosinca pridruže zaposlenicima, suradnicima, prijateljima i poslovnim partnerima Index.hr-a na proslavi našeg prvog rođendana.

Sudahan i Južni kovači

Sudahan Rušid, rođen 1978., je zvijezda u usponu nove generacije romskih skopljanskih klarinetista. Već s devetnaest godina doživio je veliki uspjeh kada je sa svojim bendom pratio makedonsku žensku pjevačicu Džansever na koncertima u okviru Ljubljana City of Women festival.

Sudahan je vrlo zanimljiva osoba, neuobičajena za makedonski romski milje. Godinama je pratio koncerte u okviru Skopje Jazz Festival-a, a na prijelazu stoljeća emigrirao je u Švedsku gdje je nastupao s lokalnim muzičarima (jazz, folk i onima koji sviraju na vjenčanjima).

Vratio se u Makedoniju koncem 2002., a u proljeće 2003. objavio je svoj prvi samostalni cd. Zanimljivo je kako je radeći na njemu nastojao izbjeći klišee lokalnih producenata romske glazbe i prekomjerne troškove tako što je miksao na svojem PC-u.

Još jedna zvijezda njegovog benda je pjevač Shadan, kojeg neki nazivaju i makedonski Šaban Bajramović, iako ima puno jače orijentalne utjecaje.

Bio je jedan od učenika Esme Redžepove, a svojim tamnim glasom i odličnim improvizacijama izdiže se visoko iznad uobičajenih plačljivih romskih makedonskih pjevača.

Pretprodaja karata po 40 kn: CD shop Millenium, Ilica 37; planet Music, Ilica 37; Dancing Bear, Gundulićeva 7; Net klub MAMA, Preradovićeva 18. Na dan koncerta na blagajni kluba cijena ulaznica je 50 kn, osim za one koji nam se jave na mail, koji će kartu moći kupiti za 35 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara