Indijci češće koriste kondome u građevinarstvu nego u krevetu

Indijci češće koriste kondome u građevinarstvu nego u krevetu
IZMEĐU 20 i 25 posto kondoma u Indiji rabi se u svrhu zaštite tijekom spolnih odnosa dok se ostali koriste za druge namjene, primjerice izgradnju cesta i spriječavanje prokišnjavanja krovova, pokazuje najnovija studija.

Studija profesora Ramakanta sa Sveučilišta u Lucknowu, prijestolnici indijske države Uttar Pradesh pokazuje da se čak između 75 i 80 posto kondoma koristi u komercijalne svrhe, objavili su u nedjelju tamošnji mediji.

U urbanim područjima većinu tih vrećastih tvorevina koriste građevinari. Kondome miješaju s betonom i katranom a mješavinu potom koriste za izgradnju cesta.

Građevinarima lateks guma služi kao sredstvo koje sprječava pucanje cesta, pokazala je studija objavljena u nedjelju.

Kondomi se u građevinarstvu koriste i u druge svrhe. Građevinari postavljaju sloj lateks gume ispod krovne cementne deke čime se postiže bolja zaštita od kiše.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom broju kondomi se koriste i u proizvodnji tradicionalne hinduske nošnje, djelom izvezene od zlata. Radnici koriste kondome za poliranje zlatnih vezova.

Kondomi se u izvorno nenamjenske svrhe koriste i u ruralnim područjima Indije. U izvješću se navodi da su na nekoliko mjesta uočena djeca kako kondome pušu kao balone.

Izvješće koje je nedavno predstavljeno na međunarodnoj medicinskoj konferenciji u Bangkoku, pokazuje da je većina tih kondoma bila besplatna. U distribuciju su ih pustile nevladine organizacije kao dio antinatalitetnih mjera te radi spriječavanja spolnih bolesti poput AIDS-a.

(Hina) xmvr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara