Julia Roberts samokritična pred kolegicama iz "Mona Lisa Smile"

Julia Roberts samokritična pred kolegicama iz "Mona Lisa Smile"
JULIA ROBERTS je vrsta filmske glumice sklone dobrom rasporedu zvijezda.

U protekle tri godine jedna od holivudski najisplativijih glumica ubacila se među dobro reklamirane druge slavne glumce u filmovima "Oceanovih 11", "Ljubimica Amerike" i "Full Frontal".

U "Mona Lisa Smile", njezinom prvom velikom filmu nakon što je osvojila Oscara za najbolju glumicu u "Erin Brockovich" 2000. godine, Julia Roberts glumi slobodoumnu nastavnicu umjetnosti koja se suočava s ograničenjima 50-ih godina na ženskom koledžu.

Međutim, i u ovom filmu Julia Roberts dijeli ekran s Juliom Stiles, Maggie Gyllenhaal, Kirsten Dunst i Marciom Gay Harden.

"Mislim da je tako zabavnije. Zabavnije je i manje je posla. To su stvari za koje sam se trudila u životu", našalila se Roberts u razgovoru s novinarima ovih dana, povodom predstavljanja svojeg najnovijeg filma premijerno prikazanog za vikend u američkim kinima.

Prošle godine ušla je u drugi brak sa snimateljem Dannyjem Moderom (koji je također radio na "Osmijehu Mona Lise") i stalno ponavlja kako više voli kućni život nego snimanje filmova.

Ona je prva glumica koja je potpisala ugovor za film prema kojem ima pravo odlučivati tko će glumiti zajedno s njom.

"Ne radi se o filantropiji", rekla je "zgodna žena". "Zapravo je to sebično jer njihova genijalnost čini i mene genijalnom", dodala je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, iako joj ekran kradu Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Kristen Dunst i također Oscarom nagrađena Marcia Gay Harden "Mona Lise Smile" ipak je njezin film.

"Pitanje koje se stalno ponavljalo bilo je kako je raditi s Juliom Roberts?", kazala je Julia Stiles također prisutna na predstavljanju filma. A onda je odgovorila bacivši pogled na Juliu Roberts kako je "smiješno govoriti o ljudima pred njima".

"Nemoj nam odgovoriti isto što i drugi da je sjajna, lijepa i da je s njom zabavno raditi", rekla je Gyllenhaal dodavši da je i ona stalno bila suočena s pitanjem kako je raditi s Juliom Roberts.

"Pa to su i mene pitali - Kako je raditi s tim mladim, zgodnim djevojkama, ustajati svako jutro i gledati se u ogledalu. Tjera li te to na razmišljanje o estetskoj kirurgiji?", našalila se opet Julia Roberts.

Ali, dijeljenje ekrana pomaže u uklanjanju pritiska bilo da je to s Catherine Zeta-Jones, Johnom Cusackom, Christopherom Walkenom i Billyjem Cristalom u "Ljubimici Amerike" ili s Mattom Damonom, Georgeom Clooneyjem, Bradom Pittom, Andyjem Garciom i drugim glumcima iz "Oceanovih 11".

Kako je kazala, jako joj je drag taj film. "S tim sam dečkima imala osjećaj da sam najmlađa sestra koja zna sve šale kao i sve što se događa".

Julia Roberts je navikla na projekte s prijateljima. Tako je pristala na manju ulogu plaćene ubojice u debiju Georgea Clooneyja "Ispovijedi opasnog uma", zajedno s Maggie Gyllenhaal, Samom Rockwellom i Drew Barrymore, te na ulogu u "Full Frontal" Stevena Soderbergha zajedno s Davidom Duchovnyjem, Blairom Underwoodom i Davidom Hydeom Priceom.

Njezino je objašnjenje da bolje odgovara prijateljima nego zahtjevima studija ili iščekivanjima publike.

Uskoro se planira pridružiti ponovno Soderberghu, Clooneyju, Pittu i Damonu u "Oceanovih 12".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara