Kike Curavić u pratnji Nikoline Pišek otvorio još jedan ronilački centar

Piše:
nedjelja, 26.10.2008. 17:45
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kike Curavić u pratnji Nikoline Pišek otvorio još jedan ronilački centar

JEDAN od najboljih svjetskih ronilaca, vlasnik nekoliko svjetskih rekorda u ronjenju na dah i dečko naše najseksipilnije voditeljice Nikoline Pišek, Kristijan Curavić Kike, sinoć je u Zadru, na adresi Obala kneza Trpimira 5, otvorio svoj peti po redu ronilački centar "Curavić diving academy". Riječ je o najvećem ronilačkom centru u Hrvatskoj, a nakon Zadra, slijedi i otvorenje centra u Novom Vinodolskom. Svečano otvorenje okupilo je nekoliko osoba iz javnog života, a Kristijanu je cijelu večer društvo pravila njegova djevojka Nikolina Pišek.

Brojne uzvanike svečanog otvorenja ronilačkog centra zabavljao je DJ Frajman, a najavljeno je i otvaranje izložbe podvodnih fotografija Bože Vukičevića. Kristijan je, zajedno s polaznicima Ronilačke akademije, prije otvaranja sudjelovao u akciji čišćenja podmorja u uvali Jazine, s kojom, uz tradicionalnu regatu "Zadarska Koka", završava ovogodišnja četvrta po redu manifestacija "Zadar more". 

"Ideja je pokriti cijelu obalu Hrvatske i stvoriti najjaču ronilačku akademiju ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Svrha nisu samo tečajevi ronjenja već i popularizacija ronjenja kao i ekološki i humanitarni projekti u Hrvatskoj ali i u inozemstvu", rekla je članica Kristijanovog tima, Andrea Hajster, uz poseban naglasak na ekološku stranu priče. Kike je, između ostalih, kontaktirao s Georgeom Clooneyjem i Leonardom DiCapriom koji bi, prema najavama, mogli biti promotori njegove kampanje u Hrvatskoj. Pregovori su još u tijeku, a njihov točan rezultat saznat će se već idućeg mjeseca kada bi Curavić trebao posjetiti SAD. Osim Clooneyja i Leonarda, Kike uživa podršku i potporu redatelja Branka Lustiga, ali i televizijske kuće NBC.

Na sinoćnjem otvorenju ronilačkog centra u Zadru, Kristijan je iskoristio priliku da još jednom najavi projekt "South Pole Abyss-Against Global Warming", zaron na Južnom polu koji je planirao za 2009. godinu kada će zaroniti na dubinu veću od 100 metara. "Projekt South Pole vezan je za globalno zatopljenje, a cilj mu je kvalitetna prezentacija problematike globalnog zatopljenja kako bi se pojačala svijest Hrvata za ovakve teme. Sam zaron, ovisno o vremenskim uvjetima, trebao bi se dogoditi u prosincu 2009. ili u siječnju 2010. godine", rekla je Andrea Hajster.

Z.K.
Foto:
ezadar.hr