Kuća Harryja Pottera ponuđena na prodaju

Kuća Harryja Pottera ponuđena na prodaju
PRODAJE se kuća iz predgrađa u središnjoj Engleskoj koja se može pohvaliti da je u njoj živio mali čarobnjak Harry Potter, a ispred nje čekala mudra sova.

Kuća, koja je u filmovima o Harryju Potteru glumila dom antipatičnih Dursleyjevih i njihovog čarobnog nećaka, ponuđena je na prodaju, izvijestile su u utorak britanske novine.

Dok Potterovi obožavatelji čitaju petu knjigu iz serijala J.K. Rowling, vlasnik kuće na adresi Privet Drive 4 (na hrvatskom Kalinin prilaz 4, u stvarnosti Picket Post Close 12) prodaje kuću čija će početna cijena biti 250 tisuća britanskih funti (415 tisuća američkih dolara).

Kuća u mjestu Bracknell, u jugoistočnoj Engleskoj, prvi put je za snimanje korištena 1999., za film "Harry Potter i kamen mudraca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o kući u koju se Harry nije rado vraćao na praznike iz škole za čarobnjake Hogwarts. Vjerni čitatelji znat će da Harry nije vidio puno od te kuće, jer je djetinjstvo proveo uglavnom zaključan ispod stepenica ili u oskudno namještenoj sobi.

Kuća sa svjetlucavim prednjim vratima i netaknutim travnjacima izabrana je za film jer nema posebnih obilježja, pišu novine.

Aukcija će se održati 22. srpnja u Londonu.

(Hina) ag bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara