Mansory Conquistador - više od luksuza

Mansory Conquistador - više od luksuza

NE DOGAĐA se svaki dan da jedna tunerska kuća prerađuje Rolls Roys. A upravo to učinila je britanska tvrtka Mansory novim modelom Conquistador.

Radi se naime o poznatom modelu Phantom, koji je i sam po sebi simbol prestiža, a ovom preradom dobiva samo dodatnu dozu luksuza i ekskluzivnosti.

Počnimo s eksterijerom. U prednji branik ugrađena su LED dnevna svjetla vrhunske kvalitete kao i podebljana rešetka hladnjaka, dok bočne linije krase linije od brušenog aluminija. U retrovizore su sada ugrađeni pokazivači smjera, a stražnji kraj krase maleni spojler te završetak ispušnog sustava od nehrđajućeg čelika.

Samo za ovu seriju naručen je poseban lak tvrtke Glasurit, a jedina dostupna boja je crna "deep shadow". Conquistador kroči ogromnim 24-colnim aluminijskim naplacima s ništa manje zastrašujućim gumama dimenzija 305/35.

Motor je također dorađen pa tako broji pune 498 KS što je gotovo 50 KS više od tvorničkog. Nadalje, okretni moment od čak 780 Nm pri 3.920 o/min jamči više nego pristojna međuubrzanja ovoj tri tone teškoj limuzini.

Maksimalna brzina iznosi 270 km/h dok se za sigurno zaustavljanje brinu Brembo kočnice sa šest klipova sprijeda te četiri straga. Još više fasciniraju dimenzije kočionih diskova od čak 412 mm sprijeda odnosno 405 mm straga što je otprilike jednako veličini pizze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa manje pažnje nije posvećeno ni unutrašnjosti. Javorovo drvo, sjedala presvučena Alcantarom te detalji od kompozita s ugljičnim vlaknima čine skladnu i decentnu liniju.

Od posebnih zanimljivosti izdvajamo zatamnjena stakla kojima se daljinskim upravljačem može kontrolirati razina prozirnosti. Za potpun multimedijski doživljaj brinu se ekrani od tekućih kristala skriveni u naslonima za glavu prednjih sjedala.

Unatoč brojnim luksuznim dodacima i korištenju najskupljih materijala Conquistador zadržava profinjenost i eleganciju te ni iz jednog kuta ne djeluje prenapadno ili razmetljivo što je čest slučaj s preradama ovakvog tipa.

Rolls-Royce je uvijek bio namijenjen prvenstveno onima koje se vozi, a manje onima koji voze pa je tako i s ovom preradom. Mansory Conquistador sasvim će sigurno biti izbor ozbiljne gospode finog ukusa i dakako debelog novčanika.

B.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara