Paris Hilton prijeti do četiri godine zatvora zbog posjedovanja kokaina

KLJUČNI PODACI
  • Policija je zaustavila automobil kojim je upravljao prijatelj Paris Hilton
  • Nanjušili su u njemu marihuanu
  • Kod Paris je pronađen kokain
  • Ona tvrdi da nije njen
  • Policija joj ne vjeruje pa je zaradila optužnicu
Piše: I.M.
srijeda, 1.9.2010. 12:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Paris Hilton prijeti do četiri godine zatvora zbog posjedovanja kokaina

Foto: AFP

IAKO je razmažena bogatašica Paris Hilton prvo tvrdila kako kokain i torbica iz koje je ispao uopće nisu njeni, a potom da je mislila kako je vrećica s 0,8 grama kokaina paketić žvakaćih guma, ipak je zaradila optužnicu te joj prijeti do četiri godine zatvora.

David Roger, okružni tužitelj koji je preuzeo slučaj, kaže kako je 29-godišnju Paris spreman poslati iza jer "ne planira slavnima tolerirati ilegalno ponašanje".

Neimenovani izvori bliski istrazi tvrde kako će se "Paris teško izvući iz ovoga, iako je angažirala briljantnog odvjetnika, Davida Chesnoffa". Pred sudom se Paris treba pojaviti 27. listopada.

"Izvukla je sjajilo za usne, a pritom joj je iz torbice ispala vrećica kokaina"

Podsjetimo, policija je Hiltonicu u Las Vegasu uhitila zbog posjedovanja kokaina oko 2 sata u noći s petka na subotu. Ubrzo nakon uhićenja je očito i puštena na slobodu, budući da je oko 3 sata u noći već bezbrižno ostavljala poruke na Twitteru, ne spominjući nemili događaj. Za rješavanje ovog slučaja angažirala je poznatog odvjetnika Davida Chesnoffa koji ju je iz pritvora izvukao bez toga da je morala platiti jamčevinu.

U policijskom izvješću kojeg su prenijeli američki mediji navodi se kako je policija zaustavila automobil kojim je upravljao prijatelj Paris Hilton, Cy Waits. Budući da je policijski službenik nanjušio u automobilu miris koji ga je podsjećao na dim marihuane, policija je pretražila vozilo. Hiltonica je zamolila policajca da zbog okupljene gomile uđu u obližnji hotel Wynn, kako bi imali privatnosti. U hotelu je Hiltonica prekapala po torbici i policiji pokazala i ono što nije planirala. "Izvukla je sjajilo za usne, a pritom joj je iz torbice ispala vrećica kokaina", naveo je policajac John Sheahan.

Policija je uhitila i Waitsa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i narkotika. On je iz pritvora pušten tek u subotu poslijepodne, nakon što je platio jamčevinu od 2.000 američkih dolara.

Droga nikad nije njena...

Ovo nije prvi put da je Paris uhićena zbog posjedovanja droga. Podsjetimo, posljednji put se zbog droge s policijom "družila" tijekom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, početkom srpnja ove godine. Tad su je uhitili zbog posjedovanja marihuane. Paris je i tad tvrdila kako droga nije njezina, što je uspjela i dokazati pa je za posjedovanje marihuane optužen netko od njenih prijatelja.