Pekinški ZOO: Kineskinje svojim mlijekom spasile život tek rođenih čimpanzi

DVIJE su mlade Kineskinje pomogle dvjema novorođenim čimpanzama zoološkog vrta u Pekingu da ostanu na životu nakon što je uprava ZOOa u četvrtak uputila hitan poziv svim majkamadojiljama koje imaju dovoljno mlijeka da višak doniraju ugroženoj mladunčadi.

U pekinškom zoološkom vrtu u ponedjeljak i utorak rođeno je dvoje mladunaca čimpanzi, no jednoga je majka odbacila, a druga čimpanza nema dovoljno mlijeka da bi prehranila svoje, zbog čega mladuncima prijeti smrt.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prehrana novorođenih čimpanzi, kao i kod ljudi, prvo se vrijeme bazira isključivo na majčinu mlijeku. Kravlje mlijeko nema dovoljno sastojaka potrebnih da se kod tek rođenih mladunaca stvori imunitet na razne bolesti, a budući je čimpanzinom mlijeku najsličnije ljudsko, uprava zoološkog vrta odlučila se na ovakav korak.

Nakon što su u četvrtak navečer nahranjene bočicama mlijeka koje potječe od dviju mladih Kineskinja, dvije su se čimpanzice počele oporavljati. Pod stalnim su nadzorom veterinarske službe i hrane se svaka tri sata, izvijestila je uprava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara