Rade Šerbedžija: Oscare ne dobivaju oni koji zaslužuju

Rade Šerbedžija: Oscare ne dobivaju oni koji zaslužuju

Tekst: I.M.L.
Foto: Index (Arhiva)

UMJETNIK Rade Šerbedžija jedan je od rijetkih čija se karijera uistinu može nazvati uspješnom. Poznat po svojem radu, a ne po skandalima, Rade je protekli petak nastupio u Sarajevu s Livio Morosin bendom i tom prilikom dao intervju za bosanski Dnevni avaz. Jedan je od rijetkih primjera s ovih prostora koji potvrđuju da Hollywood nije nedosanjani san i premda već niz godina živi u Los Angelesu te se kreće u glumačkom svijetu, svjetski poznatih prijatelja gotovo da nema. Iznimka je jedino Vanessa Redgrave koja je kuma njegovim dvjema kćerima.

"Kakav Oscar? Naravno da se ne nadam. To je čista politika. Kalkulira se kada i kome dati, a ne gleda se tko ga je zaslužio", tvrdi Rade koji je glumio s najistaknutijim svjetskim glumcima i surađivao s proslavljenim redateljima i producentima. No, još uvijek ima neostvarenu želju, a to je zaigrati u filmu režisera Terrenca Malicka, kojega veoma cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ćiro će proći Portugal jer je sretan"

Šerbedžija je trenutno angažiran na novom nastavku jednoga od najpopularnijih serijala posljednjih godina, priči o čarobnjaku Harryju Potteru, a s nestrpljenjem iščekuje i izlazak filma "Kao rani mraz" koji je režirao kantautor, pisac i pjesnik Đorđe Balašević. U filmu, pored Rade, glume i Mustafa Nadarević te Balaševićeva kći Jovana.

Premda je aktivan u brojnim umjetničkim sferama, Šerbedžija pronađe vremena i za svoje hobije među kojima posebno mjesto zauzima tenis, dok nogomet u posljednje vrijeme slabije prati. Ipak, drago mu je zbog uspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine predvođene Ćirom Blaževićem. Rade vjeruje da će proći Portugal jer, kako kaže, Ćiro je sretan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara