Smart - Novo ime za stare modele

Smart - Novo ime za stare modele

MCC Smart-ov najpopularniji model, odnosno dvije njegove izvedbe, od iduće godine će imati novo ime. Preimenovanje modela City (coupe, cabrio) je rezultat marketinškog poteza, kojim ova mlada tvrtka najavljuje daljnje širenje game.

Uskoro će biti lansiran model Forfour, prvi Smart s četiri sjedala i treći model u ponudi. Kako bi se što jasnije distancirali postojeći modelu, u Smartu su odlučili preimenovati najpopularniji model u skladu s najnovijim trendom i tako ga jasno pozicionirati u svojoj ponudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
City-coupe i City-cabrio će se od idućeg mjeseca prodavati pod imenom Fortwo Coupe i Fortwo Cabrio.  Model, čije neinventivno ime nikad nije bilo u javnosti prihvaćeno, već se redovito prozivao Smartom, konačno dobiva novo i nadasve originalno ime. Fortwo ("za dvoje") jasno signalizira da je riječ o dvosjedu, dok druga riječ u imenu  daje do znanja o kojoj je karoserijskoj izvedbi riječ.

Prve ankete pokazuju da se javnost pozitivno očitovala na najnovije poteze proizvođača. Razloga za nezadovoljstvo nema, jer je zadržano originalna ideja, a izvedbe roadster-coupe nisu zahvaćene promjenama.

S obzirom da proizvođač ubrzano širi gamu proizvoda, uskoro bi mogli očekivati još neke modele, koji će biti najvjerojatnije kršteni u Forfive, Forseven itd.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara