Sorry Đorđe, nisi na popisu

Sorry Đorđe, nisi na popisu

KAKO smo izvještaje o glazbenicima koji na račun mučnih devedesetih pune Dom sportova već pisali, danas se osvrćemo na koncert dečka koji ih je na svojoj koži najbolje osjetio.

Edo je u Pauku, Edinim riječima `najboljem koncertnom prostoru u Zagrebu`, promovirao svoj debi album «Slušaj mater» pred oko 500-tinjak fanova.

U publici smo uočili neka zanimljiva lica. Među ostalima za Edu su se sinoć odlučili Petar Luković, Robert Knjaz, Miljenko Jergović, Mile iz Hladnog Piva, a i perjanica Index.hr-a Denis Lalić, koji je, kao što je bilo i za očekivati, bio u muškom društvu.

Edo je u dvoranu došao na vrijeme, ali je trebalo pit i popričat s poznanicima, pa je koncert započeo s par sati zakašnjenja. Pauk ga je dočekao s oduševljenjem, budući da se radilo o prvom pravom koncertu ovog izvrsnog `bosansko-purgerskog` (hvala Edo) rappera u metropoli.

Na samom početku koncerta Edi je `zazvonio mobitel`. ``Zdravo Đorđe. Jebi ga,  već smo počeli. Sorry Đorđe, nisi na popisu``.

``Dobar je Đorđe ali jebiga, ne može preko reda`` - rekao je uz smijeh Edo.

Iz prve ruke, žestoko

Edo je započeo pjesmom «Slušaj mater» te odmah pokazao kako se radi o trenutno najjačem MC-u na ovim prostorima. Koncert se bazirao na pjesmama s Edinog prvijenca "Slušaj Mater", sjajnog albuma koji je pokupio isključivo pohvale hrvatske kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edin žestok glas uz sjajnu instrumentalnu podršku pratećeg benda Leksaurini (u kojem sviraju basist TBF-a i klavijaturist Stampeda) tresao je dvoranu Pauk. Treba napomenuti kako je ozvučenje bilo vrlo dobro, što je već standard za programe Bass Culture Sound System (kojeg vodi Ilko Čulić, novinar, DJ i glazbeni urednik na Radiju 101).

Bitno drugačije nego na albumu, ali podjednako impresivno, zvučale su gitarski nabrijana «Pare, pare», «Saletova Osveta» kao i Edino remek-djelo «Mahir i Alma».

Edo je s Leksaurinima odsvirao i dvije pjesme Zabranjenog Pušenja kao svojevrsni hommage tom popularnom bosanskom bendu. Tako su posjetioci Pauka mogli čuti pjesme «Sabah sa šejtanom» i, za bis, «Suadu». ``Sve je to Rock and Roll`` - rekao je Edo.

I sve je to bila dobra zajebancija, kako to samo Bosanci znaju. Umjesto Pelle-Pelle majice, Edo je nosio dres bosanskog prvoligaša, a na platnu iza njega prikazivao se nekakav isječak iz programa BHT-a.

Ćao drugari

Bis su, naravno, Edo i Leksaurini izveli nakon dogovora kako «mi sad nećemo otić tu iza pa ko pizde čekat da nas pozovete, nego ćemo odsvirat još jednu pa se ajmo pit i zajebavat se, pa ćao drugari!». Nepretenciozno i iskreno.

E moj Edo, tako nećeš nikad napuniti Dom Sportova, ali mi ćemo ti svakako opet doći na koncert.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara