U utrci za nagrade Emmy "Obitelj Soprano"

U utrci za nagrade Emmy "Obitelj Soprano"
"OBITELJ Soprano" se vraća u velikom stilu u ovogodišnju utrku za nagrade Emmy, u oštroj konkurenciji s televizijskim političarima, policajcima, pogrebnicima i špijunima koji vrebaju na najpoznatiju televizijsku nagradu.

Mafijaška serija kanala HBO, koja je propustila nagrade Emmy u 2002. zbog pauze u produkciji, vratila se s novim epizodama prošle sezone. Očekuje se da će u četvrtak dobiti nominaciju za najbolju dramu i za druge kategorije. Iako je serija već tri puta nominirana za najbolju dramu, nagrada joj je do sada izmakla.

Ostali u utrci za najbolju dramu su: trostruki pobjednik, serija NBC-ja "Zapadno krilo", Fox-ov špijunski triler "24", vječno nominiran NBC-jev "Zakon i red" i sapunica o pogrebničkoj obitelji HBO-a "Jednom nogom u grobu", koja je prošle godine dobila najviše nominacija.

Ipak, svi bi oni mogli biti izbačeni iz konkurencije od CBS-ove hit serije "Ekipa za očevid" ili nove serije o baltimorskim poslovima s drogom, "The Wire".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U utrci za najbolju komediju, nominacije će vjerojatno biti vrlo slične prošlogodišnjima, od superhita NBC-ja "Prijatelji" do serije HBO-a "Seks i grad", pobjednice u kategoriji komedije 2001. godine, koja će po peti put biti nominirana u toj kategoriji.

Serija "Zakon i red" trebala bi dobiti 12. uzastopnu nominaciju, čime će premašiti serije "M*A*S*H" i "Kafić uzdravlje", koje su imale po 11 uzastopnih nominacija za najbolju drama ili komediju.

Špijunska avanturistička serija ABC-a "Alias" i policijska serija kanala FX "The Shield", čiji je glavni glumac, Michael Chiklis, prošle godine zaradio nagradu Emmy, trebale bi dobiti nominacije za glumu, režiju, scenarij.

Dramska serija "24" s Kieferom Sutherlandom mogla bi biti favorit u nominacijama, kao što je "Jednom nogom u grobu" bila prošle godine.

Ovogodišnja, 55. po redu, dodjela nagrada Emmy održat će se 21. rujna u dvorani Shrine Auditorium u Los Angelesu, a prenosit će se televizijska stanica Fox.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara