Will Smith - vozač prvog Audija RSQ

Will Smith - vozač prvog Audija RSQ

WILL Smith, glavna zvijezda ljetnog hita "I, Robot" u filmu će voziti spektakularni Audijev koncept nazvan RSQ Sports coupe. Najnoviji i vjerojatno najsmjeliji Audijev koncept svečano je predstavljen na salonu automobila u New Yorku, a šira javnost će ga moći vidjeti tek 16. srpnja za kada je zakazana američka premijera najnovijeg SF filma redatelja Alexa Proyasa.

Kako je vrijeme radnje filma 2035. godina, što je u pogledu razvoja automobilske industrije daleka budućnost, bilo je potrebno puno mašte kako bi se stvorilo futurističko, ali donekle realno prijevozno sredstvo. Koncept je razvijen u suradnji s kućom Twentieth Century Fox, koja je dala neke osnovne smjernice razvoja automobila budućnosti, dok je glavninu posla odradio odjel Audi Design.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RSQ je osobno vozilo Will Smitha koji u filmu glumi detektiva iz odjela za umorstva, koji (naravno) radi na slučaju o kojem ovisi sudbina ljudske rase. U 2035. godini roboti žive paralelno s ljudskom zajednicom, i kao što to obično biva, sklad je odjednom narušen. Film je snimljen prema kratkoj priči čiji autor je Isaac Asimov, najpoznatiji SF pisac svih vremena. 

Vratimo se vozilu. RSQ je vjerovali ili ne, prvi Audi razvijen specijalno za film. Od zanimljivih detalja spomenimo da koncept ulicama Čikaga juri na kuglama umjesto na kotačima, što je bila jedna od redateljevih želja.

I za kraj, spomenimo neke poznatije filmske naslove u kojima je participirao Audi. To su redom: Ronin (1998), The Insider (1999), Mission Impossible II (2000), The Mothman
Prophecies (2002), About a Boy (2002) i Legally Blond 2 (2003).

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara