Zatvor s pet zvjezdica

Zatvor s pet zvjezdica

WINFRED PUCHINGER otvorio je web stranicu na kojoj se njemački zatvori ocjenjuju poput hotela s manjim ili većim brojem zvjezdica.

U ocjenjivanju su sudjelovali zatvorenici, zatvorsko osoblje i posjetioci, a najpopularnijim je proglašen zatvor u Hamburgu kojeg iz milja zovu "Santa Fu".

Jedan njegov zatvorenik ga hvali zbog dobre hrane, udobnih ćelija i ljubaznog osoblja pa tvrdi da se "svatko u njega želi ponovo vratiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čuvar u tom zatvoru dodao je kako mu manjka samo "24 satna posluga u sobama" i kako bi ponekad poželio promijeniti stranu.Najgorim zatvorom smatra se onaj u Erfurtu kojeg izvjesni Peter naziva "štakorskom rupom" u kojem je tuširanje samo dva puta tjedno i nije dozvoljena privatna odjeća.

Elka, koja je posjetila nekog zatvorenika u Hanoveru, tvrdi da se u tom zatvoru i posjetioci osjećaju kao kriminalci i samo manjka da im stave lisice na ruke.

Autor stranice objašnjava da je želio prikazati stanje u njemačkim zatvorima i prenijeti informacije koje će prvenstveno biti korisne samim zatvorenicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara