Index.hr

9:13 • 20.4.2018. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
nightlife.index.hr
Naslovnica
Zanimljivosti
Showbiz
Lifestyle
Ljepotice
Nightlife
Reality
Horoskop
Arhiva
Aquarius
 
Aquarius
Pogledaj sve fotografije
Premotaj lijevoSkrolaj lijevo Skrolaj desnoPremotaj desno
Adresa:
Matije Ljubeka bb, 3640-231

Svijet je prepun priča o čudima i čudovištima iz jezera. I zagrebački Jarun, iako stvoren ljudskom rukom u nimalo davnoj prošlosti, nije mogao proći makar bez neuhvatljivog soma Jure. No, na obalama jezera ne stvaraju se samo ribičke legende. Zagrebački klupski život baš je tamo dobio svoj ključni sastojak i to upravo u najkritičnije vrijeme hrvatske urbane kulture, kada su brojna mjesta s dugom tradicijom zaćudnom “pretvorbom” postajala nebitni ugostiteljski objekti bez sadržaja. 
 
Aquarius je krenuo 1992., skromno, ali s jasnom vizijom. Koji je klub prigrlio novu elektronsku scenu kad je techno party bio apsolutna novost mirisom zabranjena voća? Gdje je prepoznat potencijal takvih internacionalnih glazbenih atrakcija kao što su Cubismo ili Eddy&Dus? Tko je ponudio osvježavajući kontrapunkt klupskoj DJ sceni i to baš kad smo pomislili da nam ona više nema što ponuditi? Odakle je krenuo hrvatski hip-hop i kamo se vraća uvijek kad se želi osjećati kao kod kuće? Iz kojeg su kluba, hitro, kao iz vode izronile srodne i jednako uspješne glazbene i umjetničke djelatnosti objedinjene istim nazivnikom? Da ne duljimo previše, dovoljna je jedna riječ – Aquarius.

S tehničke strane, karakteristike današnjeg Aquariusa lako je nabrojati: idealno mjesto za zabavu i do 2000 ljudi, podjeljeno na unutarnji i vanjski dio između kojih se smjestio ostakljeni ljetni vrt, dva plesna podija, pet šankova, vrhunski razglas i light, ugostiteljska ponuda koja podjednako dobro koristi i noć i dan... No, to je samo vrh ledenog brijega, onaj mali vidljivi dio – po sve ostalo jednostavno morate doći u klub. Ime vam sve govori, tamo se čovjek jednostavno mora osjećati kao doma. Samo što je u Aquariusu uvijek puno zabavnije.