32 Porschea za bugarsku Hitnu pomoć

NEVJEROJATNA priča stiže iz Bugarske. Tamošnji ministar zdravstva izjavio je kako će zajmom Svjetske banke obnoviti bugarsku Hitnu pomoć, i to Porscheovim SUV-ovima, a sve s ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite u teško dostupnim područjima.

Iako zvuči kao dobra šala s primjesama crnog humora, bugarski ministar Radoslav Gaydarski je vrlo ozbiljan. Izjava je dana 30. ožujka tako da je mogućnost prvoaprilske šale isključena. U obranu izbora Porschea za usluge Hitne pomoći čak je izjavio kako je na natječaju upravo tvrtka iz Zuffenhausena dala najpovoljniju ponudu. Za ne vjerovati!

Prema neslužbenim izvorima ugovor je težak preko četiri milijuna eura, što nije mali iznos, pogotovo za zemlju koja muku muči s financiranjem zdravstva. Javnost je zgrožena, a tek poneki forumaš smatra ovo vrlo pametnim potezom. Naime, duhoviti Bugar smatra kako će samoozlijeđivanjem konačno ostvariti san i provozati se u Porscheu. Da nije tragično, bilo bi smiješno.

Bugarska će u narednom razdoblju krenuti u temeljitu obnovu voznog parka državnih službi. Osim 32 Cayennea Hitna pomoć će dobiti još oko 120 vozila iz ponude Forda, Peugeota i Volkswagena.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara