80. Geneva Motor Show: Gužva budi optimizam

80. Geneva Motor Show: Gužva budi optimizam

Tekst: M.N.
Foto: MojAuto.net

POČEO je i dugo iščekivani sajam, jedini na neutralnom terenu, koji donosi pregršt zanimljivih premijera u tržišnom i tehnološkom aspektu. I ove godine donosimo iscrpan pregled događaja na našoj temi, uz ekskluzivne video i foto materijale.

Središnji automobilski događaj sezone donosi na više od 80.000 četvornih metara izložbenog prostora oko 100 premijera, osjetno više no prošle godine. Jasan je to znak zaokreta u ovoj grani industriji, tračka optimizma kojemu će svjedočiti nekih 700.000 posjetitelja za deset dana koliko salon traje.

>> Detaljan pregled ženevskog salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Kao i prošle godine i ove je naglasak stavljen na ekologiju. Zeleno obojana Ženeva drugu godinu zaredom donosi tzv. zeleni paviljon rezerviran za eko izloške, ove godine nadopunjen test vožnjama mnogobrojnih vozila s alternativnim pogonom. Zanimljivo, u društvu odabranih se našao i prvi hrvatski automobil s hibridnim pogonom čiji razvoj je aktivno pratio i AutoIndex.

U svakom slučaju, u Ženevi se ima što vidjeti. Posjetitelji će tako moći svjedočiti novim izdanjima europskih bestselera kao što je primjerice VW Sharan ili pak gradska Micra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezapamćen interes izazvao je i Audijev novitet, model A1, koji će se suprotstaviti dosad nedodirljivom Miniju. Od tržišno posebno zanimljivih svakako je pošteno izdvojiti novu Opel Merivu, ali i Nissan Juke te Alfin adut Giuliettu. Stvari na svoje dolaze i kad je u pitanju Toyota, koja osim redizajniranog Aurisa dovodi prvi Lexusov kompakt.

Mnogo je i redizajniranih modela, pa se u konačnici može rezimirati da su svi segmenti zastupljeni.

Sveukupno, u Ženevi je prisutno oko 250 izlagača iz 30 zemalja te 700 marki vozila i motocikala. Neutralan teren osigurava ravnopravan status svih brandova, a to očito privlači mnoge i u konačnici Ženevi priskrbi brojnost premijera, a time i značajnost.

Umjesto da krenemo sa suhoparnim nabrajanjem noviteta pozivamo sve da posjete našu specijaliziranu temu koja osim aktualnih vijesti nudi pregled svih važnih noviteta, kao i foto i video materijale s lica mjesta. Tema će svaki dan biti osvježavana novim sadržajima o čemu ćemo redovito izvještavati.

Sve u svemu, idući dani potvrdit će status u kojem se današnja auto-industrija nalazi, ali i poslužiti kao svojevrsni filtar za novo definiranje snaga na tržištu. Evidentno je kako se nisu svi najbolje snašli, ali i kako će oni najlukaviji opet naći put ka uspjehu. U svakom slučaju, bit će zanimljivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara