81. Geneva Auto Show: Veliki oporavak

Tekst: Miljenko Nikolić

I DOK je prošle godine ženevski salon optimizmom budio nadu u oporavak svjetske autoindustrije već je prvi dan ovogodišnjeg izdanja potvdio kako su najteži dani prošlost, a svjetska industrija na dobrom putu oporavka i daljnjeg razvoja.

81. izdanje ženevskog salona je počelo, a donosi nam ono najbolje od najboljeg. Više od 100 premijernih proizvoda prikazat će preko 250 izlagača iz tridesetak zemalja svijeta čime će se na jednom mjestu vidjeti sve ono što nas očekuje u ovoj i godinama koje dolaze. A toga je puno i većim dijelom s pozitivnim predznakom i ovdje na neutralnom terenu autoindustrije zaista vrijedi već ofucana fraza kako svatko može naći nešto za sebe.

U želji da pokrijemo najveći dio sajma i ove godine donosimo specijalni tematski pregled salona sa svim bitnim premijerama i vijestima, praćen bogatim galerijama i videozapisima direktno s lica mjesta. Ovogodišnja novost je da ćemo I u danima koji dolaze nastaviti izvještavati iz Ženeve o svim zanimljivostima koje prate najvažniji svjetski auto događaj.

>> Detaljan pregled ženevskog  salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

A da se ima o čemu pričati dovoljno govori kako u Ženevi svoje najznačajnije novitete godine izlažu baš svi proizvođači. I ne samo to, ženevski salon se pobrinuo da revitalizira i poneki novi brand. Tu prije svega mislima na De Tomaso koji se sedam godina nakon gašenja vraća u igru. Živ je i Ssangyong, a i BMW nam donosi potpuno novi brand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednih deteak dana posjetitelji će s emoći upoznati s brojnim zanimljivim automobilima, od eko proizvoda tradicionalno okupljenih u "zelenom paviljonu", preko volume makera koji će obilježiti brojna svjetska tržišta, pa sve do nepresužnih izvora adrenalina i ugode. Potonim ne mislimo samo na hostese već na nove bolide najcjenjenijih proizvođača.

Što reći kada na jednom mjestu možete uživo vidjeti novitete kalibra Ferrarijevog 2+2 coupea FF, Aston Martina, nasljednike Lamborghinii Murcielaga i Pagani Zonde, britalnog Jaguarovog coupea ili beskompromisnog Koenigsegga Agera R snažnog nevjerojatnih 1.150 KS?

Nitko od 700.000 posjetitelja neće ostati ravnodušan, a vjerujemo da će isti osjećaji bar na trenutak prevladati i u vama dok ćete na ekranu upijati sve te tehnološke i estetske dragulje.

Stoga da ne duljimo više sa suhoparnim nabrajanjima premijera i kojekakvim analizama završit ćemo pozivom na virtualni posjet Ženevi i tamošnjem salonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara