Alfa i Jeep pripremaju zajedničke SUV modele

FIAT je predstavio plan zajedničkog djelovanja brandova Alfa Romeo i Jeep kada je riječ o kompaktnim SUV-ovima. Plan predviđa kako će se na tržištu od 2012. godišnje pojaviti 280.000 primjeraka kompaktnih SUV modela sa značkama ova dva branda.

Ovi će se automobili proizvoditi u Fiatovoj tvornici Mirafiori u Torinu, a ukupna investicija s uključuje i prilagodbu proizvodnih pogona novim modelima je teška 1,3 milijardi eura. Jeepov bi model trebao biti proizveden u 150.000 jedinica. Polovica proizvedenih primjeraka bi trebala završiti na američkom tržištu, na koje se Alfa upravo kroz godinu dvije planira vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba će se modela temeljiti na Fiatovoj Compact Wide platformi koja je prvi put upotrijebljena s modelom Giulietta. Jeepov će model istodobno zamijeniti Compass i Patriot, dok će Alfinom glavnu konkurenciju predstavljanju Audi Q5 i BMW X3. Iz Fiata stiže i vijest kako je dizajn oba modela već potvrđen te kako je na provedenim ispitivanjima tržišta, odnosno među potencijalnim kupcima, više no zadovoljio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara