Aston Martin dobio 165 milijuna funti, kreću novi modeli

Aston Martin je navodno primio zajam od 165 milijuna funti koji će iskoristiti za investiranje u nove modele, počevši od prethodno najavljivanog Lagonda SUV-a. Britanski mediji javljaju da je direktor financija britanskog proizvođača, Hanno Kirner, izjavio kako će taj novac 'poslužiti kao čvrsta osnova za izvršenje proizvodnog plana u narednom razdoblju'. Prvi modeli vjerojatno će ugledati svjetlo dana tijekom 2018. godine kada će na naplatu doći i kamate spomenutog zajma.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Lagonda vjerojatno će koristiti istu platformu kao i sljedeća generacija Mercedesove GL-klase budući da je Aston Martin nedavno potpisao sporazum o tehničkoj suradnji s Daimlerom. Već neko vrijeme kruže glasine da Daimler namjerava kupiti Aston Martin u kojem već drži 5-postotni udio, a priča se i o lansiranju novog DB9 opremljenog AMG-ovim 4.0-litrenim V8 motorom koji bi u postavu ušao uz AM-ovu tradicionalnu V12 jedinicu.

Kako ste već imali prilike čitati i na autoclick.hr, Aston Martin je oživio ime Lagonda na auto showu u Genevi 2009. godine kada je predstavio SUV koncept pogonjen V12 motorom, no vozilo do sada nije ušlo u serijsku proizvodnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara